Društvo

Žene SD-a podržale šetnju povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke

Članice Foruma žena Socijaldemokrata Glavnog grada podržale su danas šetnju povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, u organizaciji NVO Zdrava-Dona Montenegrina.
Žene SD-a podržale šetnju povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke
Portal AnalitikaIzvor

"Podrškom ovakvom vidu aktivizma željeli smo da podstaknemo povećanje svijesti javnosti o rasprostranjenosti ove bolesti i o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Mi, Socijaldemokrate posebnu pažnju ćemo usmjeriti na jačanje programa pomoći i podrške oboljelima od ove bolesti, kao i na razvijanju preventivnih sistema, kao bi obezbijedili otkrivanje bolesti u ranoj fazi uz adekvatnu dijagnostiku i liječenje. Samo na ovaj način možemo pružiti šansu za izlečenje i produžetak života osobama koje se suočavaju sa ovom opakom bolešću", poručile su one.Kako je saopšteno iz te organizacije, šetnja će početi u 12 sati, a okupljanje je planirano kod Pošte u Ulici Slobode.

Nevladina organizacija Zdrava Dona Montenegrina organizovaće danas šetnju kako bi obilježila Rozi oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

„Nakon šetnje kroz Ulicu Slobode, na Trgu Nezavisnosti biće organizovan koncert u kojem će učestvovati bend TATAMATA, Renata Perazic, Marko Prentic, Anita Popovic, Nina Žižić, Kulturno-umjetničko društvo „Budo Tomović“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika