Košarka

EL: Zvezda nakon drame do slavlja u Istanbulu!

Crvena zvezda MTS zabilježila je prvu pobjedu u novoj sezoni Evurolige, pošto je u dramatičnoj završnici savladala Galatasaraj u Istanbulu – 85:83 (47:47).
EL: Zvezda nakon drame do slavlja u Istanbulu!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Dejana Radonjića odlično je odgovorila poslije nesrećnog poraza od Darušafake na otvaranju sezone u elitnom takmičenju i zabilježila prvi veliki trijumf, dok je tim Ergina Atamana upisao i drugi poraz.

Posljednja dionica donijela je veliku dramu, igru koš za koš i nešto više grešaka na obje strane, da bi sve kulminiralo u posljednjem minutu. U istanbulskoj areni nije bilo navijača srpskog šampiona zbog dogovora dva kluba da usljed velike napetosti između dvije grupe navijača nakon ubistva Marka Ivkovića 2014. na međusobnim mečevima pristustvuju samo domaći.

Galatasaraj je nastavio da nadskače goste (devet skokova u napadu) i da drži prednost na svojoj strani, ali su onda Ognjen Kuzmić i maestralni Stefan Jović riješili susret. 

Plej reprezentacije Srbije ukrao je loptu i položio za vođstvo crveno-bijelih, prije nego što je Dej forsiranjem upropastio sve što je uradio, a rekorder Eurolige po broju asistencija uhvatio je njegov promašaj na dvije sekunde do kraja. Pogodio je prvi penal, dok je drugi namjerno promašio za veoma važnu pobjedu. 

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Marko Simonović sa 23 poena (4/6 za dva, 4/6 za tri) i četiri skoka, dok ga je najbolje pratio Stefan Jović sa 14 poena (4/6 za dva, 1/1 za tri), devet uspješnih dodavanja, ali i šest izgubljenih lopti. Odlični su bili i Marko Gudurić i Ognjen Kuzmić (sedam skokova) sa po 11 poena, odnosno Milko Bjelica sa 10. 

Kod domaćina se najviše istakao spomenuti Ostin Dej sa 24 poena (3/5 za dva, 4/7 za tri) i osam uhvaćenih lopti, a dvocifreni su bili samo još Džastin Doelman sa 12 i Aleks Tajus sa 19 poena. 

Ekipu sa Malog Kalemegdana naredne neđelje očekuju nova dva velika iskušenje, pošto će najprije u srijedu dočekati Barselonu u Areni od 21 čas, poslije čega putuju dva dana kasnije na gostovanje Panatinaikosu u Atinu.

B92.net

Portal Analitika