Region

NIKOLIĆ: Ne znam ko bi sada mogao da bude bolji predsjednik

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da još ne razmišlja o predsjedničkim izborima, ali i da trenutno ne vidi ko bi sada taj posao mogao bolje da obavlja od njega.
NIKOLIĆ: Ne znam ko bi sada mogao da bude bolji predsjednik
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je rekao i da još nije tražio podršku za kandidaturu. On je odgovarajući na pitanja novinara da li je tražio podršku Aleksandra Vučića za predsjedničke izbore i komentar da se ne pojavljuju tako često zajedno, rekao da je svakodnevno u kontaktu i na vezi sa premijerom, a da će se ubuduće češće pojavljivati zajedno u javnosti.

Na pitanje novinara da li to što su se zajedno pojavili u Gradskoj kući u Kruševcu gdje je potpisan ugovor sa njemačkim investitorom i da li tu ima neke simbolike, Nikolić je rekao da će se i sjutra zajedno pojaviti.

"Pojavićemo se i sjutra zajedno, mi imamo različite poslove, a ako tražite neku simboliku u tome, evo od sada ćemo se više pojavljivati zajedno u javnosti, ali nema potrebe jer smo na stalnoj vezi i kontaktu i zato što ni on ni ja ne vodimo politiku zbog koje bi neko od nas imao neku primjedbu ili prigovor. Ako zaista treba da se pojavljujemo češće zajedno, sad vam obećavam - od danas ćemo se pojavljivati češće zajedno", rekao je on.

Na pitanje da li će se vratiti u SNS ako sljedeće godine više ne bude predsjednik Srbije Nikolić je odgovorio: "A što me pitate ukoliko ne budem, ajde pitajte me ukoliko budem predsjednik".

On je tom prilikom čestitao i godišnjicu SNS.

"Kada odlučim onda ćete svi saznati, ali mislim da to nije toliko bitna tema i da ima i važnijih od toga ko će sve biti kandidat na predsjedničkim izborima. Sigurno da imam energije i volje i jedan drugi, porodični život koji sam zapostavio. Vidjećemo što će da prevagne", rekao je predsjednik Nikolić.

B92

Portal Analitika