Zlatičanin 28. januara protiv Garsije

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin titulu profesionalnog prvaka svijeta braniće 28. januara u Las Vegasu protiv Amerikanca Majkija Garsije, saopšteno je iz njegovog štaba.
Zlatičanin 28. januara protiv Garsije
Portal AnalitikaIzvor

Meč između Zlatičanina i Garsije bio je zakazan za 15. oktobar, ali su iz tabora američkog borca tražili više vremena za pripremu meča.

Zlatičanin je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC. 

Garsija je osvajao titule prvaka svijeta u pero i super pero kategoriji, u verziji WBO. Bez poraza je na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, od kojih 29 nokautom. 

"Jako sam zadovoljan i uzbuđen, naročito zbog mjesta gdje se održava meč. Iako sam zadovoljan svim uslovima, posebno me raduje da ću boksovati u MGM Grandu, jer je to najprestižnije mjesto. Kao što je san svakog boksera svjetska titula, tako je i da boksuje u ringu MGM Granda", rekao je Zlatičanin Vijestima.

Zlatičaninu će to biti 23. borba na profesionalnom ringu.Bez poraza je, a 15 mečeva dobio je nokautom.

"Garsija je fantastičan bokser, prvak u dvije težinske kategorije, i to sa svega 28 godina. Ipak, ja sam spreman za njegov način borbe", kazao je Zlatičanin.

Portal Analitika