Rukomet

Budućnost ide Glasverketu, ADŽIĆ: Favoriti, ali nema opuštanja

Rukometašice Budućnosti u subotu (18. 30 sati) će igrati protiv Glasverketa u Dramenu u utakmici drugog kola grupe A Lige šampiona. ”Plave” su na startu elitnog takmičenja, iako oslabljene i bez nekoliko važnih igračica u rotaciji, savladale francuski Mec u Podgorici, uNorveškoj ih, na papiru, očekuje lakši posao, a pobjeda bi trebalo da bude lijepa uvertira za dvomeč protiv njemačkog Tiringera koji bi trebalo da bude i glavni konkurent u borbi za prvo mjesto u grupi. Meč u Dramenu mogao bi da bude i istorijski, s obzirom na to da crnogorski šampion ima priliku da pobjedom postane tim sa najviše osvojenih bodova u istoriji najkvalitetnijeg evropskog takmičenja i da u toj kategorijii iza sebe ostavi Hipo, osmostrukog prvaka Evrope.
Budućnost ide Glasverketu, ADŽIĆ: Favoriti, ali nema opuštanja
Portal AnalitikaIzvor

Sa ekipom nije otputovala pivot Suzana Lazović koja je zbog povrede propustila i prvi duel u novoj sezoni, a za razliku od okršaja protiv Meca, trener Dragan Adžić trebalo bi da ima na raspolaganju lijevog beka Kristinu Neagu i lijevo krilo Bijanu Novović, koje su se oporavile.

– Utakmica protiv Meca je pokazala da su mlađe igračice stasale i naša želja je da im kroz duele u Ligi šampiona i reprezentaciji, pomognemo da dostignu nivo koji će im omogućiti da naredne godine budu nosioci igre kako u klubu, tako i u nacionalnom timu. One su opravdale povjerenje i sjajno iskoristile priliku, a nije bilo lako jer smo igrali bez šest-sedam igračica iz prošlosezonskog sastava i sve to protiv kvalitetnog francuskog šampiona koji je odlično vođen sa klupe. Bio je to prvi meč u Ligi šampiona nakon pet mjeseci i očekivano je da nijesmo bili na najvišem nivou, ali vjerujem da ćemo biti jači već u Norveškoj i da će igra biti na višem nivou nego što je to bio slučaj na premijeri – kazao je Adžić.

Glasverket je prije godinu imao ”nemoguću misiju” da se kroz kvalifikacije domogne plasmana u grupnu fazu Lige šampiona i nije uspio da priredi senzaciju – norveški tim pred svojim navijačima poražen je od Đera u finalu kvalifikacionog turnira, pa je elita ostala samo san.

Godinu kasnije, vicešampion Norveške bio je dominantan na kvalifikacionom turniru koji je početkom septembra održan na njihovom terenu – tim iz Dramena u polufinalu je savladaoAnkaru, a u finalu i duelu za prolaz u grupnu fazu bio je ubjedljiv protiv nekadašnjeg pobjednika Lige šampiona, Podravka Vegete i slavio je 28:19.

Nakon eliminacije u kvalifikacijama 2015. i sjajnog odrađenog posla na kvalifikacionom turniru ove godine, tim koji predvodi trener Geir Oustorp, debitovao je u elitnom takmičenju sa željom da se predstavi u najboljem svjetlu.

Sastav Glasverketa čine domaće igračice uz samo jednu internacionalku i to Islanđanku Birna Berg Haraldsdottir, koja je stigla kao pojačanje iz redova švedskog šampiona – Savehofa.

– Glasverket je na papiru slabiji tim od Meca i Tiringera, ali nama je svaka utakmica u Ligi šampiona veoma važna i moramo je iskoristiti na najbolji način. Želja je da se pobjedom u Norveškoj pripremimo za duele protiv Tiringera, a potom i gostovanje Mecu, jer su to najvažniji mečevi u grupnoj fazi koji će odlučiti i poziciju sa koje idemo u narednu rundu. Siguran sam da neće biti opuštanja i da ćemo s maksimalnim respektom dočekati duel protiv norveškog tima. Igraju klasičan norveški rukomet, analizirali smo njihove duele u kvalifikacijama, kao i meč protiv Tiringera koji su odigrali na startu grupne faze, tako da vjerujem da neće biti iznenađenja – kazao jeAdžić.

Utakmica Glasverket – Budućnost u Dramenu na programu je u subotu u 18 sati i 30 minuta, uz prenos na Prvoj TV. U isto vrijeme u Mecu počinje duel francuskog tima i Tiringera.

Portal Analitika