TV / Film

Film „Žena ludog Jovana“ na festivalu u Indiji

Crnogorski film „Žena ludog Jovana“ biće prikazan na petom Delhi internacionalnom filmskom festivalu i Indiji, u takmičarskoj selekciji kratkog filma.
Film „Žena ludog Jovana“ na festivalu u Indiji
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Festival se održava od 3. do 9. decembra 2016. u Nju Delhiju. Pomenuti film je sniman u Crnoj Gori na lokacijama u Tivtu, Stolivu i Prčanju. Ostvarenje „Žena ludog Jovana“ govori o Stefanu bjeguncu iz zatvora „Kastel Teodo“, koji se vraća u rodni Stolivgrad gdje ga čekaju duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi... „Žena ludog Jovan“ je ljubavna priča, žanrovski veoma raznovrsna, u kojoj dominira duh mediteranske gotike. Režiju i scenario filma potpisuje Vladimir Kosić, producent je Vesna Anastasija Božović (Astarte Nova).

stevan1

Glavnu ulogu u filmu tumači multimedijalni umjetnik Stevan Lutovac, Jelena Perošević, gotik-rok muzičar Nebojša Đukanović, slikarka Daliborka Kordić, Ivan Ćetković, Emir Hodžić, rok muzičar Zdravko Rosandić, Tanja Milović, Dragoljub Batinić, Tijana Bekonja.

Za muziku je bio zadužen barski muzičar Nebojša Đukanović i njegov bend Grimm čija je pjesma „Igla u oku tvoje duše“ ujedno i muzička tema ovog filma.

stevan2

Film „Žena ludog Jovana“ do sada je prikazivan premijerno nekoliko puta van zemlje - na alternativnom umjetničkom festivalu „Dev9t“ u Beogradu, na multimedijalnoj izložbi Stevana Lutovca „Hipnagogičke slike“ u beogradskom SKC-u kao i u Centru za kulturu „Barajevo“. Prema navodima umjetnika Stevana Lutovca, zbog nerazumijevanja pojedinih kulturnih institucija, pomenuti film još uvijek nije prikazivan nigdje u matičnoj Crnoj Gori.

Portal Analitika