Društvo

Za visokoškolce 9.165 mjesta u okviru programa stručnog osposobljavanja

Za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem poslodavci su ove godine prijavili 9.165 mjesta, od čega 60% u privatnom sektoru i 40% u javnom sektoru, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva prosvjete.
Za visokoškolce 9.165 mjesta u okviru programa stručnog osposobljavanja
Portal AnalitikaIzvor

Konkurs za prijavu visokoškolaca koji nemaju radnog iskustva i nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počeo je 18. oktobra 2016. godine i biće otvoren do 18. novembra 2016. godine. Kao i ranije visokoškolci imaju mogućnost da izaberu sedam željenih poslodavaca kod kojih bi voljeli da se struno osposobljavaju. Ocjena tokom studiranja je jedini i osnovni kriterijum prilikom povezivanja poslodavaca i korisnika.

Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine u skladu sa propisima.

Realizacijom Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem olakšaće se prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija kojima će odgovoriti tržištu rada. Program će pružiti smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike i doprinijeće smanjenju nezaposlenosti mladih.

Ukoliko korisnici imaju tehničkih problema poput nemogućnosti registracije profila na sajtu eUprave, promjene lozinki, u samom procesu prijavljivanja i slično, za pomoć treba da se obrate administratorima Portala eUprave.

Portal Analitika