Protokol

Bečić: Istovremeno sprovedeni slobodni i fer izbori i teroristički napadi

Predsjednik Demokratske Crne Gore, mr Aleksa Bečić, primio je u posjetu ambasadora Kraljevine Norveške Arne Sannes Bjornstada, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, nakon izbora održanih 16. oktobra. Sastanku je prisustvovao generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.
Bečić: Istovremeno sprovedeni slobodni i fer izbori i teroristički napadi
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno sa sastanka, predsjednik Demokrata je upoznao sagovornika sa činjenicama koje ukazuju da Crna Gora, nažalost, još uvijek nije prošla osnovne stepenike demokratije i da, kao rezultat toga, imamo još jedan izborni proces koji je prošao u atmosferi neravnopravnosti, neregularnosti i antidemokratije.

-Predsjednik Demokrata je istakao kako ne postoji država u kojoj su dva državna organa dala suprotna mišljenja o dešavanjima u toku izbornog dana. Naime, Državna izborna komisija je tvrdila da izborni dan protiče u najboljem redu, bez većih problema, dok je Specijalno državno tužilaštvo saopštilo da se u Crnoj Gori, na izborni dan, desio pokušaj terorističkog napada. Kako se u jednoj zemlji istovremeno mogu sprovoditi slobodni i fer izbori i teroristički napadi? To očito može samo u zemlji u kojoj je na vlasti  Demokratska partija socijalista- navedeno je u saopštenju.  

Bečić je saopštio kako u Crnoj Gori vlada epidemija korupcije i organizovanog kriminala i da je nakon  uvođenja političke korupcije u državni parlament, dvadesetčetvoromjesečnog izbjegavanja implementacije izbornog zakonodavstva, zloupotrebe državnih resursa i kupovine ličnih karata, o čemu govore i zvanični izvještaji EU, te dešavanjima u susret izbornom danu i na sam dan izbora, potpuno jasno da sa dokazanim antidemokratom Đukanovićem i partijom koju predvodi, nema ekonomskog, pravnog i moralnog oporavka Crne Gore.

-Predsjednik Demokrata je istakao da  građani Crne Gore bez dileme smatraju da su Demokrate budućnost Crne Gore, jer jedino novi, čisti, nekompromitovani i stručni ljudi mogu biti nosioci ekonomskih, socijalnih i pravnih reformi i razvoja u Crnoj Gori- ističe se u saopštenju. 

Portal Analitika