Politika

Internacionala čestitala LP: Doprinos istinskoj demokratizaciji Crne Gore

Liberalna internacionala čestitala je Liberalnoj partiji Crne Gore na postignutom uspjehu na izborima 16. oktobra i učešću u budućem radu Skupštine.
Internacionala čestitala LP: Doprinos istinskoj demokratizaciji Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kontinuirano učešće liberala u Skupštini Crne Gore suštinski je važno za dalju transformaciju Crne Gore u državu istinske liberalne demokratije, članicu Evropske unije i NATO saveza, navodi se u čestitki koju potpisuju Generalni sekretar Internacionale Emil Kirjas i predsjednik Internacionale Dr Juli Minoves.

Mi veoma cijenimo vaše učešće u Liberalnoj internacionali i izražavamo našu spremnost da nastavimo zajedno sa vama – kako ste kazali crnogorskoj javnosti - "Da se ​​borimo za majke, za socijalno ugrožene, za manjine."

Na sajtu Liberalne internacionale navodi se da su prvi izbori nakon poziva za NATO članstvo donijeli pobjedu vladajuće koalicije čiji je dio i Liberalna partija i koja čini parlamentarnu većinu koja podržava dalje EU i NATO integracije.

Liberalna internacionala i ALDE savez evropskih liberal aktivno su podržavali kampanju crnogorskih liberala, navodi se na sajtu.

Liberalna internacionala jedna je od najmoćnijih političkih pokreta u svijetu i okuplja preko stotinu liberalnih partija cijelog svijeta.

Portal Analitika