Politika

Dan: Opozicija nudi da premijer bude Bošnjak ili Albanac

Opozicione stranke uputiće inicijativu manjinskim partijama za razgovore o formiranju nove vlade. Prema saznanjima „Dana“, na sinoćnjem sastanku opozicionih stranaka, održanom u zgradi Skupštine Crne Gore u Podgorici, dogovoreno je da se manjinskim strankama ponudi da Bošnjaci ili Albanci dobiju mjesto premijera.
Dan: Opozicija nudi da premijer bude Bošnjak ili Albanac
Portal AnalitikaIzvor

Sastankom je predsjedavao funkcioner Demosa Goran Danilović (Demos je bio formalni domaćin ovog kruga razgovora), a u ime te partije na razgovorima je bio i Dušan Slijepčević. Demokratski front su na sastanku predstavljali Milutin Đukanović, Branko Radulović i Milan Knežević, Socijalističku narodnu partiju potpredsjednica Danijela Pavićević, Socijaldemokratsku partiju Ranko Krivokapić i Ivan Vujović, Demokrate generalni sekretar Boris Bogdanović, a Građanski pokret URA Neđeljko Rudović.

Na sastanku je, između ostalog, ukazano da zloupotrebama izbornih komisija DPS pokušava da selektivnim ponavljanjem izbora na pojedinim biračkim mjestima agresijom dodatno zaoštri političku krizu. Naglašeno je i da nepriznavanje rezultata parlamentarnih izbora održanih 16. oktobra od cjelokupne opozicije polazi od temeljne činjenice da na dan državnog udara ne može biti slobodnih izbora i da su pod tim plaštom izvršene najveće izborne zlouopotrebe do sada.

Prema saznanjima Dana, jedna od opcija o kojoj se može razgovarati u narednom periodu jeste i učešće eksperata u budućoj vladi.

Manjinske partije već su od Demokratskog fronta dobile javnu ponudu za formiranje nove vlade. Iz DF-a su poručili da su spremni da daju manjinsku podršku vladi bez Demokratske partije socijalista. Rukovodstvo Fronta iskazalo je spremnost da taj opozicioni politički savez ne učestvuje u sastavu buduće izvršne vlasti.

Rukovodstva svih opozicionih stranaka nedavno su zauzela zajednički stav da ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora.

Izvor: Mina

Portal Analitika