Crna hronika

Grupa iz Srbije prenoćila kod Ulićevića: Lično sam ih primio, nisam znao da su teroristi

Osmoro osumnjičenih za pokušaj terorističkog napada, kojim su, kako se sumnja, planirani oružani napadi na policiju, građane i institucije, a onda i "hapšenje" premijera Mila Đukanovića, proveli su subotu popodne u hotelu "Mala Vencija" na Vranjini i platili samo jedno noćenje, uoči izbornog dana. Oni su namjeravali da, maskirani u crnogorske policajce pucaju na građane, saopštio je juče glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, poručujući da je spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno.
Grupa iz Srbije prenoćila kod Ulićevića: Lično sam ih primio, nisam znao da su teroristi
Portal AnalitikaIzvor

Vlasnik "Male Venecije" Vesko Ulićević ispričao je juče za Dnevne novine da su u subotu u njegov hotel došli gosti iz Srbije, on ih je lično primio i dao im ključeve od četiri sobe.

"Unaprijed su platili za jednu noć, koliko su planirali i da ostanu. Nije bilo nikakve rezevacije, jednostavno su došli i tražili sobe. U vrijeme kada su uhapšeni ja sam uveliko spavao, i za događaj sam saznao tek ujutro. Nisam znao ko su, niti sam ih ja ispitivao zašto su došli ovdje. Gosti kao gosti, došli i platili. Izgledali su normalno i bili ljubazni. Sigurno im na čelu ne piše da su teroristi ", kazao je Ulićević, dodajući da je nedjelju ujutro saznao o akciji hapšenja u njegovim hotelskim sobama.

U Hostel Info Podgorica DN juče nijesu mogli dobiti informaciju o grupi osumnjičenih koja je tamo bila smještena jer se niko nije odazivao na interfon, kao ni na broj telefona koji je istaknut.

U noći između subote i nedjelje zbog sumnje da su planirali državni udar i hapšenje premijera uhapšeni su bivši general žandarmerije Srbije Bratislav Dikić (52), Kristina Hristić (38), Branka Milić (61), Milan Dušić (59), Dragan Maksić (40), Srboljub Đorđević (62), Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (34), Siniša Ćetković (36), Dejan Stanojević (42), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (38) i Miloš Aćimović (26). Njima sudija za istrage Višeg suda u Podgorici, Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana. U subotu veče su uhapšeni i Bojan Kovačević (40), Vladimir Božović (21), Nikola Đorđević (21), G.K. (17), Luka Đorđević (18) i Stefan Velimirović (25), za koje tužilaštvo nije tražilo pritvor.

Dikić i Aleksandar Sinđelić, koji se potražuje, su organizovali i finansirali kriminalnu grupu koju su činili barem još 18 članova. Sumnja se da se Sinđelić u više navrata od početka oktobra 2016. godine sastajao sa navedenim članovima grupe kojima je davao instrukcije, novac, oružje koje je trebalo da bude upotrijebljeno tokom napada na državni parlament. Čitavom operacijom je navodno trebalo da komanduje Dikić, koji je u Crnu Goru ušao 15. oktobra u ranim jutarnjim satima. Osumnjičeni su privatnim vozilima stigli u Podgoricu, gdje su se podijelili u tri grupe. Iznajmili su sobe u hotelu "Venecija" u Vranjini, i hostelu "Info Podgorica", a zatim su dobili instrukcije od Sinđelića o raspodjeli pripremljenog oružja, kao i da se svi jave Dikiću radi davanja konačnih uputstava. Dikić je zatim stupio u kontakt sa Milićkom, koja je prenijela ostalim članovima gdje da se nađu kako bi otišli do skrivenog skladišta gdje se nalazilo oružje. Osumnjičeni su lišeni slobode upravo u trenutku kada u se kretali ka skladištu koje se navodno nalazi u blizini željezničke stanice. Pod nadzorom je, takođe, još jedna grupa koja je stigla iz jednog grada u unutrašnjosti Srbije.

Izvor: Dnevne novine/Cdm

Portal Analitika