Abiznis

Crna lista Poreske uprave: Koncern Vijesti duguje pola miliona eura

Među 100 najvećih dužnika za poreze i doprinose, koje je juče objavila Poreska uprava, nalazi se vlasnik lista Vijesti - Dejli pres i TV Vijesti, koji ukupno duguju više od pola miliona eura. Merđu medijima dužnicima je i Atlas TV, koja duguje 712 hiljada eura.
Crna lista Poreske uprave: Koncern Vijesti duguje pola miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Dejli pres, po izvještaju Poreske uprave, za doprinose suguje 314,4 hiljade eura, zaključno sa julom, a TV Vijesti 210,9 hiljada zaključno sa junom.

Ministarstvo finansija je koncernu Vijesti reprogramiralo dug na 12 mjeseci, pod uslovom da redovno izmiruju rate iz reprograma i tekuće obaveze. Prijave poreza, po zakonu, dužni su da podnesu do 15. u tekućem mjesecu za prethodni, ali list Vijesti, prema oktobarskom izvještaju Poreske uprave, nije dostavio prijave uplata doprinosa za avgust i septembar i TV Vijesti za jul, avgust i septembar, iako isplaćuju zarade.

Dug za doprinose koncerna Vijesti u julu ove godine je bio 634 hiljade eura, odnosno prema prijavi iz maja ove godine Dejli pres je dugovao 380,9 hiljada eura, a TV Vijesti, po prijavi iz aprila, 253,1 hiljadu eura.

Ministar Raško Konjević jer u avgustu ove godine odobrio reprograme poreskog duga za deset kompanija, među kojima su Dejli pres, TV Vijesti i TV Atlas, ali i TV pink M, Antena M, Prva TV, kojih sada nema na spisku dužnika.

(Opširnije čitajte u današnjem broju Pobjede)

Portal Analitika