Politika

SDP: Nema govora o slobodnim izborima

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić smatra da ne može biti govora o slobodnim izborima ''u danu državnog udara''.
SDP: Nema govora o slobodnim izborima
Portal AnalitikaIzvor

''Atmosfera koja je nastala tim povodom bila je takva da je presudno uticala na slobodno izjašnjavanje građana, čime je nedvosmisleno nastupila politička šteta, prije svega za partije manjinskih naroda, a potom i za opozicione partije'', istakao je Krivokapić tokom susreta sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Sanes Bjornstadom.

Kako je saopšteno iz Medijskog pula SDP-a, ''Krivokapić je informisao Bjornstada o brojnim neregularnostima i ponavljanju scenarija kupovine glasova i ličnih karata, zastrašivanju i pritiscima na građane, što je sve već ranije dokumentovano i kroz aferu 'Snimak' i izvještaje Evropske komisije''.

''Krivokapić je naveo da su svi ti oblici pritisaka 16. oktobra imali poseban brutalan iskaz, a ovi izbori biće upamćeni i po skandaloznoj odluci Agencije za elektronske komunikacije da, po partijskom nalogu, ukine sredstva komunikacije Viber i WhatsApp, što je slučaj bez presedana za zemlje koje se smatraju demokratskim, čime je takođe direktno uticano na izbornu volju građana'', navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ''epilog svih tih nedemokratskih aktivnosti je da umjesto stabilizacije političkih prilika, nažalost, imamo još veće nepovjerenje u izborni prosces i produbljivanje krize''.

''Krivokapić je na kraju informisao sagovornika da će SDP, kao i prilikom formiranja prelazne Vlade, dati puni doprinos za prevazilaženje aktuelne krize koja je nastupila ponovljenim kršenjem elementarnih demokratskih standarda od strane DPS'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika