Politika

Đukanović: Crna Gora i Hrvatska primjer dobrosusjedstva

Premijer Milo Đukanović čestitao je predsjedniku hrvatske Vlade Andreju Plenkoviću stupanje na dužnost i poručio da Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regionu i u širem okruženju služiti kao primjer dobrosusjedstva.
Đukanović: Crna Gora i Hrvatska primjer dobrosusjedstva
Portal AnalitikaIzvor

„U godini jubileja – kada Crna Gora obilježava prvu deceniju, a Hrvatska četvrt vijeka nezavisnosti – s pravom možemo biti zadovoljni ostvarenim napretkom naših zemalja, kao i bilateralnim odnosima, koji počivaju na temeljima međusobnog uvažavanja i dobrosusjedske saradnje“, naveo je Đukanović u čestitki.

On, dodao je, vjeruje da će nova Vlada s Plenkovićem na čelu uspjeti da odgovori sve brojnijim izazovima, i da za Hrvatsku dolaze bolji dani, što će pozitivno uticati i na stabilnost cijelog regiona.

„Mi u Crnoj Gori se posebno radujemo tome, jer smo maksimalno posvećeni integraciji u NATO i Evropsku uniju (EU), gdje nas Hrvatska čeka kao već uvažena članica“, naveo je Đukanović.

On je zahvalio Hrvatskoj za nesebičnu kontinuiranu pomoć u ostvarenju tih strateških ciljeva, navodeći da je dodatna potvrda toga konkretna politička i tehnička podrška koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa EU, kao i skora ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u novom sazivu Hrvatskog sabora.

„Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regionu, i u širem okruženju, služiti kao primjer dobrosusjedstva, primjer kako nemili događaji iz nedavne prošlosti, i neka do kraja neriješena pitanja, ne predstavljaju smetnju razvoju najboljih međusobnih odnosa, i izgradnji zajedničke budućnosti u porodici razvijenih demokratskih država“, naveo je Đukanović.

On je poručio da se unaprijed raduje susretima sa Plenkovićem i pozvao ga da prvom prilikom posjeti Crnu Goru.

Portal Analitika