Fudbal

Rudi Garsija na klupi Marseja! Roma ušteđela 10.000.000 eura

Odbio je pozive iz Alžira da zamijeni Milovana Rajevca na selektorskoj stolici i iz Milana, đe se sprema smjena Franka de Bura ukoliko nastavi sa lošim rezultatima Intera, ali Olimpiku iz Marseja je rekao - DA! Rudi Garsija (52) novi je šef stručnog štaba slavnog kluba sa Velodroma.
Rudi Garsija na klupi Marseja! Roma ušteđela 10.000.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako su prenijeli svi uticajni francuski mediji, Garsija je pristao na uslove dvoipogodišnje saradnje, na koliko će glasiti ugovor planiran za ovjeru u toku sjutrašnjeg dana. Debi na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope uslijediće u neđelju. I to na Parku prinčeva, protiv šampionskog sastava PSŽ-a. Ne baš zgodnog mjesto za povratak u francuski fudbal, đe je Garsija već vodio Sent Etjen, Dižon, Le Man, a posebno dobar učinak imao u Lilu.

Garsija dolazi u Marsej poslije rastanka s Romom. Iako je u januaru napuštio Olimpiko, Italijani su se obavezali da njemu i njegovim pomoćnicima plaćaju novac na ime ugovora koji je važio do ljeta 2018. godine. S obzirom da je danas, poslije pronalaska novog posla, taj ugovor sporazumno raskinut, Garsija je postao slobodan agent, a Vučica ušteđela oko 10.000.000 eura koliko je u naredne dvije i po godine morala da plaća bivšeg stratega i saradnike.

Osim Rudija Garsije pominje se da bi u Olimpik iz Marseja mogao da stigne i Valter Sabatini, doskorašnji sportski direktor Rome. Sve to poslije prodaje kluba američkom biznismenu Frenku Mekortu, koji je za predsjednika postavio Žaka Anrija Eroa.

Mozzartsport.com

Portal Analitika