Podgorica

Preventivni mamografski pregledi za Romkinje i Egipćanke

Dom zdravlja Podgorica organizovao je u četvrtak, 20.oktobra 2016.godine, u zdravstvenom objektu na Starom aerodromu, preventivne mamografske preglede za pripadnice romske i egipćanske populacije. Akcija preventivnih pregleda, koja je, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, organizovana povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, ima za cilj poboljšanje ukupne integrisanosti pripadnica tih naroda u crnogorsko društvo, koje brine o zdravlja marginalizovanih grupa jednako odgovorno kao i o cjelokupnoj populaciji .
Preventivni mamografski  pregledi za Romkinje i Egipćanke
Portal AnalitikaIzvor

Ova aktivnost je nastavak promocije značaja preventivnih pregleda u borbi protiv karcinoma dojke, najčešćeg oboljenja žena. 

Dom zdravlja Podgorica je od januara 2016. godine počeo sa sprovođenjem Nacionalnog skrining programa na rano otkrivanje karcinoma dojke i grlića materice. Skriningom na rano otkrivanje raka dojke obuhvaćene su žene starosti od 50 do 69 godina, a prioritet je da se preventivnim pregledima ranog otkrivanja karcinoma dojke i grlića materice obuhvati svaka žene registrovana u Glavnom gradu.

Portal Analitika