TV / Film

“Don Đovani” u subotu u bioskopu Cineplexx

Direktan prenos opere „Don Đovani“ iz Metropolitena, u režiji britanskog reditelja Majkla Grendidža, dobitnika Toni nagrade, zakazan je za subotu, 22.oktobra, sa početkom u 19 časova u bioskopu Cineplexx Delta City.
“Don Đovani” u subotu u bioskopu Cineplexx
Portal AnalitikaIzvor

Sajmon Kinlisajd debituje u Metropolitenu u naslovnoj ulozi zavodnika Don Đovanija. Metropolitenov glavni dirigent Fabio Luizi predvodi ekipu koju čine Hibla Gerzmava kao Dona Ana, Serena Malfi u ulozi Cerline, Adam Plahetka je Leporelo, Metju Rouz u ulozi Mazeta i debitant Rolando Villazón koji pjeva ulogu Don Otavia.

Don Đovani, uz pomoć sluge Leporela, hrli iz jednog u drugo osvajanje, ali kada pokuša da zavede Dona Anu, vjerenicu Don Otavija, sve kreće po zlu i razvratnik u dvoboju ubija djevojčinog oca, Komptura.

U grad dolazi misteriozna Dona Elvira, za koju se ispostavlja da je Don Đovanijeva nekadašnja žrtva, koja želi da mu se osveti. Don Đovani ne preza ni od zavođenja seljančica, te nasrće i na Cerlinu, koja se upravo udala za Mazeta. Ana, Otavio, Cerlina, Mazeto i Elvira se udružuju kako bi kaznili prestupnika, ali im on svaki put, uz Leporelovu pomoć, utekne. Kada se zadesi u blizini groblja, oživljava Kompturova statua, a Don Đovani, umjesto da se uplaši, poziva sablasnog kipa na večeru. Te večeri, najpre dolazi Elvira koja i dalje voli Don Đovanija i moli ga da se promijeni. Kada on to odbije, u posjetu stiže statua koji traži od njega da se pokaje. Ništa ne može da natjera Don Đovanija da promijeni svoju prirodu, te zajedno propadaju kroz vrata pakla. Ostali likovi sada mogu u miru da nastave sa svojim životima izgovarajući naravoučenije djela ''Ovako prolaze oni koji čine zlo: smrt grešnika pokazuje kakav je bio njegov život''.

Karte za prikazivanje opere „Don Đovani“ su u prodaji i mogu se kupiti po cijeni od 9,00€ po predstavi. Kupovinom 3 ili više karata za prikazivanje ostvaruje se pravo na sniženu cijenu karte od 7,20€ za sezonu 2016/2017.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.cineplexx.me.

Portal Analitika