Region

Mašinim otmičarima 26 godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu danas je prvostepenom presudom osudio troje Francuza na višegodišnje kazne zatvora za pokušaj otmice trogodišnje djevojčice u beogradskom naselju Braće Jerković prošle godine.
Mašinim otmičarima 26 godina zatvora
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prvostepenom presudom Sebastijan Branšu osuđen je na deset godina zatvora, a određene su mu i novčane kazne. Njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu osuđena je na devet godina zatvora, a njena kćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina zatvora. U to vrijeme računa im se vrijeme provedeno u pritvoru.

Njima je izrečena i kazna protjerivanja iz Srbije od 10 godina u koje se ne računa vrijeme provedeno u zatvoru.

Sebastijanu Branšu prema odluci suda biće oduzet automobili.

Oni su osuđeni da su 13. marta 2015. godine probali da otmu Mašu Prenković, ali ih je policija sustigla na naplatnoj rampi u Šimanovcima i njih troje se od tada nalaze u pritvoru.

Sudsko veće objasnilo da je supruga Sebastijana Branšua dobila devet godina zatvora jer joj je dijagnostifikovan poremećaj ličnosti zbog čega je, kako je veće navelo, bila sklonija spoljnim uticajima. Vijeće je utvrdilo i da oni nijesu nastupali kao organizovana kriminalna grupa jer se radi o "bliskim porodičnim odnosima".

Advokati osuđenih najavili su žalbu na presudu, a pravni zastupnici roditelja izrazili su očekivanja da će provostepena presuda bude potvrđena.

novosti.rs

Portal Analitika