Crna hronika

Sinđelića sumnjiče da je organizovao Batu, Gorilu...

Za Aleksandrom Sinđelićem nije podignuta potražnica jer još nije donijeta naredba za sprovođenje istrage, ali svi dosadašnji detalji iz spisa predmeta ukazuju da je njegova uloga bila od izuzetnog značaja u organizaciji dolaska grupe aktivista ,,Svesrpskog četničkog pokreta“, osumnjičene za planiranje nereda i izvođenje terorističkih akcija, saznaje Pobjeda od više izvora iz istrage.
Sinđelića sumnjiče da je organizovao Batu, Gorilu...
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sinđelić se prekjuče, nakon što je ćutao 72 sata, oglasio na malo poznatom portalu Srbija Danas i rekao da nije u bjekstvu, već da se nalazi u Beogradu, da nije bio u Crnoj Gori od 2002. godine.

Iako je negirao prijateljstvo sa Bratislavom Dikićem, Malim Legijom, upravo je Sinđelić javno razotkrio da je znao za plan da Dikić i ekipa ,,pomognu braći, tamo dole“. U iskazima osumnjičenih se uloga Aleksandra Sinđelića i te kako jasno naznačava - prema svjedočenjima više osumnjičenih, Sinđelić je, skupa sa izvjesnim Jovom Palaskovićem zvanim Čaruga, organizovao dvije grupe pripadnika ,,Svesrpskog četničkog pokreta“ iz Šapca i Novog Sada.

Sudeći po transkriptima snimanih razgovora unutar grupe, razrađenim šiframa, nadimcima korišćenim u komunikaciji, teško je povjerovati da osumnjičeni nijesu ranije imali nikakve veze i da su se u Crnu Goru zaputili da ,,probaju rakiju, tamo dole“.

Pobjeda; Foto: Srbija Danas

Portal Analitika