Crna hronika

Šćepanoviću i Konataru određeno zadržavanje

Željku Šćepanoviću i Gordanu Konataru juče je određeno zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da su se neovlašćeno bavili bankarskim poslovima, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage koji će se izjasniti o njihovom pritvoru.
Šćepanoviću i Konataru određeno zadržavanje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Šćepanović i Konatar su uhapšeni u utorak veče po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva. Noć ranije policija ih je privela kod Streljačkog centra ,,Ljubović“ kada je pronašla veću količinu dolara i eura za koje nijesu imali dokaz o porijeklu.

Kod Šćepanovića je pronađeno 30.000 dolara, a kod Konatara 18.000 eura. Istragom je utvrđeno da je tokom oktobra Šćepanović u dva navrata razmijenio 50.000 dolara u eure. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji prikupljaju dokaze o porijeklu novca. Sumnja se da je pronađeni novac kori- šćen za izbornu kampanju.

Šćepanović je istaknuti aktivista Pokreta za promjene, šura Nebojše Medojevića. Šćepanović je hapšen u junu 2010. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja prilikom incidenta na sportskom igralištu u podgoričkom naselju Zagorič. On je tada policiji tvrdio da je pokušao da zaštiti maloljetnog sina Nebojše Medojevića od napada članova ,,zagoričke grupe“. 

Pobjeda

Portal Analitika