Crna hronika

Državljanin CG osumnjičen za šverc cigareta

Crnogorski državljanin M.Đ. (1994) uhapšen je zbog sumnje da je bio član grupe koja je švercovala cigarete iz Crne Gore u BiH.
Državljanin CG osumnjičen za šverc cigareta
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su krijumčarenje 4.490 kutija raznih vrsta cigareta iz Crne Gore u BiH.

Kako se navodi u saopštenju Granične policije BiH, M.Đ. je prilikom hapšenja pobjegao vozilom i pri tome nanio povrede policijskom službeniku.

Cigarete su otkrivene u graničnom pojasu na području Trebinja prilikom granične kontrole opela, BiH registarskih oznaka, i pretresom objekata koje su koristili osumnjičeni.

Državljanin Crne Gore je nakon pokušaja bjeskstva uhapšen i protiv njega će Tužilaštvu BiH, osim izvještaja zbog krivičnih djela ”krijumčarenje“, biti podnijet i izvještaj zbog krivičnih djela ”sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“.

Osim njega, zbog sumnje da su počinili krivično djelo ”krijumčarenje“, uhapšeni su državljani BiH R.K. (1990.), koji je upravljao vozilom, i M.V. (1985.).

Cigarete bez akciznih markica privremeno su oduzete.

"O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju", dodaje se u saopštenju Granične policije BiH.

rtcg

Portal Analitika