Društvo

Zaposleni u Pivari “Trebjesa” dobrovoljno dali krv

Centar za transfuziju Opšte bolnice Nikšić bogatiji je za 67 jedinica krvi, prikupljenih na današnoj akciji Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“. Ovo je bila 13. akcija, organizovana u susret obilježavanju Dana kompanije, koji je i dan osnivanja Kluba dobrovoljnih davalaca. U akciji su učestvovala i četiri člana prijateljskog kluba davalaca krvi iz Gacka, kao i jedan pripadnik Granične policije Stanica Vilusi, koja se i ranije odazivala ovim akcijama.
Zaposleni u Pivari “Trebjesa” dobrovoljno dali krv
Portal AnalitikaIzvor

„Današnjom akcijom obilježili smo šest godina rada Kluba. Klub godišnje organizuje dvije akcije davanja krvi, a uključujemo se i u akcije drugih klubova tokom godine. Do sada je kroz aktivnosti Kluba i uz podršku prijateljskih klobova donirano preko 650 jedinica krvi, na šta smo veoma ponosni, jer pokazujemo humanost na najbolji mogući način“, rekao je predsjednik Kluba Ranko Jakšić.

„U Crnoj Gori i dalje nemamo dovoljan procenat redovnih dobrovoljnih davalaca krvi, zbog čega nastojimo da ovakvim akcijama širimo ideju. Davanje krvi je najbolji način da ispunite vaš dan, jer nekome možda tako obezbjeđujete nastavak života“, poručio je Jakšić.

Po završetku akcije, uručene su zahvalnice članovima kluba koji su krv dali pet, odnosno deset puta. Branislav Vučetić, Momčilo Ćosović, Željko Suknović, Jelena Božović, Željko Orbović i Milivoje Strunjaš danas su krv dali 5. put, dok se Klub za 10. akciju dobrovoljnog davalaštva zahvalio Ljiljani Miljković i Nenadu Todoroviću.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ okuplja četvrtinu zaposlenih ove kompanije.

Portal Analitika