Abiznis

VUJOVIĆ: Za Luku Bar zainteresovane firme iz Kine, Poljske i Turske

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović, kazao je da je za kupovinu državnog paketa akcija Luke Bar, interesovanje pokazale firme iz Kine, Poljske i Turske.
VUJOVIĆ: Za Luku Bar zainteresovane firme iz Kine, Poljske i Turske
Portal AnalitikaIzvor

„U pitanju su tri firme koje su pokazale interesovanje. Zbog toga smo i raspisali tender. Tek ćemo da vidimo da li će poslati ponudu, rekao je Vujović za Portal Analitika. On je rekao da iz razumljivih razloga neće navoditi imena kompanija.

Podsjetimo, u ranijem periodu srpske firme su, preko Vlade Srbije, pokazivale interesovanje za kupovinu dijela akcija Luke Bar.

Predmet tendera, koji je danas raspisan, je prodaja 17,03 miliona dionica Luke Bar, odnosno 30 odsto akcijskog kapitala koji se nalazi u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program.

Kupcu će biti ponuđeno pravo upravljanja u periodu do godinu i mogućnost sticanja dodatnog paketa akcija kroz dokapitalizaciju ili prodaju dionica po cijeni po akciji ostvarenoj na tenderu, ukoliko kupac ispuni indikatore naznačene u ugovornoj dokumentaciji,

Ponuđač mora da dokaže da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario ukupan promet robe iz osnovne djelatnosti luka u obimu tereta od najmanje pet miliona tona. Potencijalni investitor  mora da dokaže da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario promet iz lučke djelatnosti od najmanje 25 miliona eura.

P.Z.

Portal Analitika