Politika

Sekulić: Još jedan opozicioni pokušaj obmane

Opozicija, kao i uvijek do sada, zamjenom teza pokušava da nađe opravdanje za novi izborni poraz. Ovog puta su za tu svrhu preuzeli ingerencije Vrhovnog državnog tužioca i Specijalnog tužioca, dajući sebi za pravo da kvalifikuju krivična djela zbog kojih je 15. oktobra uhapšeno 20 državljana Srbije, izjavio je funkcioner DPS-a Predrag Sekulić.
Sekulić: Još jedan opozicioni pokušaj obmane
Portal AnalitikaIzvor

-Iako su čelnici Uprave policije i Vrhovnog državnog tužilaštva jasno saopštili da su strani državljani osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, opozicija uporno ponavlja da je riječ o državnom udaru.  Prvi je takvu kvalifikaciju iznio lider koalicije Ključ Miodrag Lekić, a potom su to isto ponovili iz Demokratskog fronta i SDP-a, u čemu su ih revnosno slijedili njihovi mediji i pojedine nevladine organizacije.  Niko od predstavnika Demokratske partije socijalista nije upotrijebio termin „državni udar“, pa je sasvim jasno da opozicija svojim izjavama pokušava da zbunjuje javnost, kao i da opravda svoj poraz na izborima. Niko od naših predstavnika nije ni na koji način doveo u vezu osumnjičene za terorizam sa zvaničnom Srbijom,vec i te konstrukcije dolaze iz opozicionih redova. Takođe, ni u iznijetim nalazima Vrhovnog državnog tužilaštva ne postoji ništa što ukazuje na umiješanost zvanične Srbije- naveo je Sekulić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, nakon jučerašnje izjave Vrhovnog državnog tužioca i odluke da se osumnjičenima odredi pritvor, jasno je da za to postoje neupitni dokazi, pa treba prepustiti državnim institucijama da svoj posao obave do kraja.

-Podsjećamo da su čelnici Demokratskog fronta tokom svoje kampanje najavljivali mogućnost ovakvog razvoja događaja, bas kao i na njihovom završnom mitingu u Podgorici, kada su svojim pristalicama poručili da će u noći izbora „vrhovna komanda DF-a narediti juriš“.  Crna Gora je i ovoga puta pokazala da je stabilna i bezbjedna država snažnih institucija, koje su sposobne da profesionalno i pravovremeno reaguju i sačuvaju bezbjednost svih građana- zaključio je Sekulić.

Portal Analitika