Društvo

AIESEC i portal zaposli.me sklopili saradnju

Studentska organizacija AIESEC Crna Gora sklopila je saradnju sa savremenom online platformom poslovnih mogućnosti-zaposli.ME, što je rezultat zajedničkih ambicija da se mladima pruže pristupačnije prilike za rad i usavršavanje.
AIESEC i portal zaposli.me sklopili saradnju
Portal AnalitikaIzvor

Na websajtu zaposli.me kreiran je poseban odjeljak AIESEC gdje će se u svakom trenutku nalaziti 20 prilika za rad na poslovima u inostranstvu. Poslovi će biti redovno ažurirani tri puta mjesečno. 

“AIESEC je najveća studentska organizacija na svijetu koja teži ispunjenju potencijala mladih i razvoju lidera kroz međunarodne razmjene i prakse. Ako imate između 18 i 29 godina, prijavite se i steknite profesionalno iskustvo rada u inostranstvu”, navodi se u inostranstvu. 

Prakse koje se nalaze na platformi su iz programa AIESEC Global Talent, odnosno programa plaćenih profesionalih praksi za studene i mlade u kompanijama, organizacijama i institucijama u inostranstvu. 

“Najučestalije prakse su u domenu marketinga, stranih jezika i informacionih tehnologija. Realizuju se u preko 126 zemalja svijeta u kojima AIESEC ima svoja predstavništva, a cijena programa je 250 EUR što uključuje pristup bazi praksi, preko 800, smještaj, hranu i mentorsku podršku u procesu apliciranja i realizacije prakse i uplaćuje se nakon potvrde od poslodavca da je kandidat izabran”, objasnili su iz AIESEC-a. 

Prakse traju od dva do najviše 18 mjeseci za koje vrijeme praktikant stiče profesionalno radno iskustvo u izazovnoj sredini, i platu kao nadoknadu za svoje znanje i rad. Nakon isteka ugovora moguće je produženje istog ukoliko kandidat želi da ostane i ukoliko zadovolji očekivanja kompanije.

“Kroz ovaj vid rada učesnici pored radnog iskustva usavršavaju poznavanje stranih jezika i profesionalne vještine, ali i imaju priliku da rade na razvoju svog karaktera kroz donošnje odluka, preuzimanje incijativa, rada u timu i prevazilaženja prepreka”, rekli su iz AIESEC-a. 

Po povratku u Crnu Goru, učesnici su konkurentniji na tržištu rada i nemaju prepreka ka stalnom zaposlenju.

“Zadovoljstvo nam je da je tim iz zaposli.me prepoznao potencijal ovakvog programa i što ćemo sarađivati kako bi što većem broju mladih pružili prilike za razvoj ličnog potencijala”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika