Društvo

Pet uspješnih dama kandidatkinje za crnogorsku nagradu "Veuve Clicquot"

Ivona Dabetić Jovović, Milena Đergović, Bojana Popović, Marina Banović Džuver i Zorica Mišković Pavićević nominovane su za Veuve Clicquot Business Woman Award - priznanje za najuspješniju ženu u Crnog Gori, koja će 27. oktobra biti dodijeljena na cermoniji u hotelu „Hilton“ u Podgorici.
Pet uspješnih dama kandidatkinje za crnogorsku nagradu "Veuve Clicquot"
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode organizatori događaja, Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi, madam Kliko, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta.

- Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju. Madam Kliko udala se 1798. godine za Fransou Klikoa, uspješnog proizvođača šampanjca. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Šampanj. U Crnoj Gori, nominovane su izuzetne žene, koje su svojim radom, trudom i ambicijom u različitim područjima djelovanja napravile konkretan uspeh, te svojim primjerom podstiču i inspirišu mlađe generacije - ističu organizatori, te dodaju kako će odluku donijeti tročlani žiri, u stručnom i kompetentnom sastavu.

Dodjela Veuve Clicquot Business Woman Award održava se i regionalno - u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji, a koncept podrazumijeva da se finalistkinje zemalja učesnica okupe na završnoj dodjeli i proglašenju, koje će biti održano u Beogradu. Nakon toga, pobjednica će imati izvanrednu priliku da učestvuje na završnoj večeri u Francuskoj, sa pobjednicama svih zemalja u kojima se dodeljuje ova nagrada. 

Portal Analitika