Košarka

NBA: Vučević igrao u debaklu Orlanda od Majamija

Aktuelni šampioni, Klivlend Kavalirsi poraženi su pred svojim navijačima od Vašington Vizardsa 96:91, a u timu domaćina po prvi put, od kada je prije nekoliko dana produžio ugovor, našao se i Džej-Ar Smit.
NBA: Vučević igrao u debaklu Orlanda od Majamija
Portal AnalitikaIzvor

Gosti iz prijestonice Sjedinjenih Američkih Država slavili su najviše zahvaljujući odličnim partijama rezervista Endrua Nikolsona (19 poena, osam skokova) i Markusa Tomtona (16 poena, pet skokova). U timu šampiona bolji od ostalih bio je Lebron Džejms sa 18 poena (8/12 za dva, 0/1 za tri), četiri skoka i dva uspješna dodavanja, Kevin Lav dodao je 15, a Tristan Tompson 14 poena.

Najubjedljiviji prethodne noći bio je Majami Hit, koji je na svom terenu deklasirao Orlando Medžik – 107:77. Ponovo je cijela petorka Hita odigrala veoma dobro, a najefikasniji je bio Goran Dragić sa 17 poena, pet asistencija i četiri skoka. Vili Rid ubacio je 16, a Dion Vejters i Tajler Džonson po 15 poena. Kod gostiju je jedini raspoložen za igru bio novajlija Serž Ibaka sa 15 poena. Naš Nikola VUčević je na parketu proveo 25 minuta i upisao 8 poena uz 3 skoka i dvije asistencije.

Nikola Jokić pružio je novu solidnu partiju u predsezoni NBA lige, ali to nije bilo dovoljno da Denver Nagetsi izbjegnu poraz od Oklahoma Siti Tandera – 97:87. Najefikasniji u ekipi iz Kolorada bio je Danilo Galinari sa 18 poena (3/9 za dva, 1/4 za tri) i tri uhvaćene lopte. S druge strane, domaćina je do trijumfa predvodio Stiven Adams sa 17 poena, a najveća podška Novozelanđaninu bili su Enes Kanter sa dva poena i skokom manje, odnosno Rasel Vestbruk sa 12 poena i devet uspješnih dodavanja.

Rezultati:

Oklahoma Siti Tander – Denver Nagets 97:87
Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards 91:96
Majami Hit – Orlando Medžik107:77
Atlanta Hoks – Nju Orleans Pelikans 96:89
Sakramento Kings – Los Anđeles Klipers 89:92

Portal Analitika