Svijet

Novi detalji o smrti poznatog teoretičara zavjere

Britanske teoretičar zavjere koji je pronađen mrtav u Poljskoj, pod još nerazjašnjenim okolnostima, u posljednjem intervjuu četiri dana prije smrti rekao je kako „ima osjećaj da mu lice gori i da se guši“.
Novi detalji o smrti poznatog teoretičara zavjere
Portal AnalitikaIzvor

Tridesetdevetogodišnji Maks Spirs koji se uglavnom bavio pretpostavkama vezanim za vanzemaljski život i prisutnost NLO-a na Zemlji, navodno je neposredno prije smrti povraćao crnu tečnost, a preminuo je na kauču kod prijateljice u stanu u Varšavi, gdje je trebalo da održi predavanje o NLO-ima i teorijama zavjere. Takođe, navodno je svojoj majci Vanesi Bejts nekoliko dana prije smrti poslao poruku: „Ako mi se nešto dogodi, istražite“. Ona sumnja da je Maks ubijen.

Spirs je u posljednjem intervjuu Aleksanderu Berdovicu rekao da je ozbiljno bolestan, a pritom je mumljao, u nekoliko navrata zaboravio o čemu je pričao, pa čak i zaspao.

- Imam osjećaj kao da mi je nešto u grlu, kao da mi je nešto napalo grlo. Kao kad imate problema sa zubima, pa uzmete neko sredstvo da zub utrne - takav mi je osjećaj u grlu. A osjećam kao da mi lice gori - rekao je.

U drugom intervjuu koji je dao sedam dana ranije, Spirs je pričao o pojavi „četvrtog Rajha“ i tvrdio da može da pomijera predmete snagom uma. Rekao je i da ljudi uz malo vježbe mogu drugom čovjeku kroz oči da otmu dušu, i da preuzmu tijelo kako bi živjeli u njemu.

- Doživio sam da predmeti padaju, pucaju, lome se ako sam pun energije i uznemiren. Što sam nervozniji, to predmeti više padaju - rekao je tada.

Spirs je navodno posjetio Poljsku u aprilu, kada je odsjeo kod prijateljice Monike Duval, a mrtvog su ga pronašli u julu, prije nego što je imao priliku da govori na konferenciji na kojoj su najavljena predavanja o kontroli uma, vještačkoj inteligenciji i transhumanizmu.

Daily Express piše da se Spirs možda doveo u opasnost i zbog drugog interesa. Naime, istraživao je aferu o seksualnom iskorištavanju djece kasnih osamdesetih u vojnoj bazi u San Francisku, u što je navodno bio upleten sotonski kult, a za što su bili optuženi jedan civilni radnik baze i jedan zapovjednik, ali niko nije bio osuđen.

Mrtvozornik je rekao da je istraga oko njegove smrti tek počela, ali smatra se da je preminuo prirodnom smrću. Međutim, njegova majka Vanesa, nastavnica engleskog jezika, smatra da joj je sin ubijen.

- Bio je poznat u svijetu teoretičara zavjere i pozvali su ga na konferenciju u Poljsku. Mislim da je Maks imao neka saznanja zbog kojih su htjeli da ga ubiju. Sve što imam je potvrda o prirodnoj smrti, ali nisu napravili obdukciju. Kako mogu da budu sigurni? A da stvar bude apsurdnija, odbijaju da mi daju bilo kakvu dokumentaciju o njegove smrti, jer nemam njegovu pismenu dozvolu - rekla je.

Izvor i foto: Jutarnji.hr/maxspiers.com

Portal Analitika