Crna hronika

Medojevićev šura osumnjičen da je na crno mijenjao 80.000 dolara

Željko Šćepanović i Gordan Konatar uhapšeni su sinoć po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su se neovlašćeno bavili bankarskim poslovima.
Medojevićev šura osumnjičen da je na crno mijenjao 80.000 dolara
Portal AnalitikaIzvor

Šćepanoviću i Konataru lisice su stavljene sinoć poslije 23 sata u njihovim domovima. Istražiteljima je ovo drugi put u 24 sata da privode dvojicu osumnjičenih.

Podgorička policija uhapsila je Šćepanovića i Konatara u ponedjeljak uveče kod Streljačkog centra „Ljubović“ kada je pronašla veću količinu dolara i eura za koje nijesu imali dokaz o porijeklu. Pretresom je kod Šćepanovića pronađeno 30.000 dolara, a kod Konatara 18.000 eura.

Istragom je utvrđeno da je tokom oktobra Šćepanović u dva navrata razmijenio 50.000 dolara u eure. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji prikupljaju dokaze o porijeklu novca, pa je moguće da predmet preuzme Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zbog osnovane sumnje da postoje elementi krivičnog djela povrede izbornih prava, odnosno da su novčane transakcije korišćene za izbornu kampanju.

Željko Šćepanović je istaknuti aktivista Pokreta za promjene, šura Nebojše Medojevića, a već duže obavlja logističke poslove za PZP, člana Demokratskog fronta.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Foto: businessinsider.com

Portal Analitika