Crna hronika

STANKOVIĆ: Imamo čvrste dokaze protiv Dikića i ekipe

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana bivšem komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću i još 13 osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.
STANKOVIĆ: Imamo čvrste dokaze protiv Dikića i ekipe
Portal AnalitikaIzvor

Saslušanja pred sudijom Miroslavom Bašovićem počela su oko 12 sati, a trajala su do kasno sinoć, kada su nakon odluke Višeg suda osumnjičeni prevezeni u spuški pritvor.

Prema saznanjima Pobjede, pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na saučesnike i bojazni da će počiniti krivično djelo. Predmet je dobio oznaku tajnosti, pa nije bilo moguće dobiti više detalja o ovom slučaju.

Dikićev branilac Miloš Petrović kazao je da je njegov klijent negirao krivicu i da od momenta hapšenja odbija da uzima hranu i vodu.

- Dikić je negirao svu krivicu koja mu se stavlja na teret. On je na saslušanju objasnio da se nalazio u privatnoj posjeti Manastiru Ostrog, zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja, jer je bolestan, ima rak i tamo je išao zbog izlječenja - kazao je Petrović, naglašavajući da „Dikić vrlo teško podnosi nepravdu“.

Advokat bivšeg komandanta srpske žandarmerije je odbacio spekulacije brojnih srpskih medija da je Dikić za „planiranu i odglumljenu“ akciju u Crnoj Gori dobio 100.000 eura od crnogorske vlasti, odnosno lično od premijera Đukanovića.

- Plasiranje takvih informacija je potpuno neprimjereno i sve je to jedna ogromna laž – rekao je Petrović.

Hronologija spinovanja

Hapšenje komandanta srpske žandarmerije i 19 osoba bila je udarna vijest na svim portalima u Srbiji. Prvo se dala osnovna informacija, da bi se onda Dikić od hodočasnika Manastira Ostrog, pretvorio u „Đukanovićevog glumca“ koji je za 100.000 eura pristao da postane terorista-dobrovoljac. Evo karakterističnih natpisa i specifične hronologije Blica:

16. oktobar, 09.55 - „Bratislav Dikić među uhapšenima zbog planiranja terorističkih akcija“

16. oktobar, 13:27 - „Čudan dan za hapšenje“. ,,Vučić: Nemamo podatke o tome, reč je o čoveku koji je penzioner“

17. oktobar, 08:25 - „Oružje planirano za napade u Crnoj Gori nije pronađeno“

17. oktobar, 14.14 - „Vučić: Naše obaveštajne službe nemaju podatke o terorizmu“

18. oktobra - Dikić štrajkuje glađu i žeđu: „Samo je došao pod Ostrog“

18. oktobar - „Dikić za 100.000 eura glumio teroristu, angažovao ga vrh Crne Gore“

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika