Region

Hasanbegović: Ostajem vjeran Bogu i narodu

Nastaviću političko djelovanje, vjeran Bogu i narodu koji me je izabrao, poručio je Zlatko Hasanbegović nakon što je potvrdio da neće biti u novoj hrvatskoj vladi. Bivši ministar kulture u hrvatskoj vladi Zlatko Hasanbegović dao je izjavu za medije nakon što je službeno objavljeno da neće biti u vladi Andreja Plenkovića.
Hasanbegović: Ostajem vjeran Bogu i narodu
Portal AnalitikaIzvor

"Ko sam, iz iskustva o političkom životu-  poznato je. Poznato je i što su o tome mislili i misle pristalice i birači HDZ-a. Ko je i šta je uvažena gospođa Nina Obuljen takođe je poznato, kojim krugovima pripada", rekao je Hasanbegović.

Jedino je, kako kaže, nepoznat bio konačni odabir Plenkovića.

"On je danas službeno objavljen, legitiman, proizlazi iz volje saborske većine i ja ga prihvatam. Politički život se nastavlja. Ja sam izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru. Nastaviću političko djelovanje, vjeran Bogu i narodu koji me je izabrao", rekao je Hasanbegović.

Nina Obuljen Koržinek je članica Upravnog odbora Hrvatskog audio-vizuelnog centra, a bila je pomoćnica ministra kulture u vrijeme mandata HDZ-ovih vlada koje su vodili Ivo Sanader i Jadranka Kosor.

Analitičari su ocijenili da će se upravo na slučaju Hasanbegovića vidjeti koliko je Plenković zaista spreman na promjenu politike HDZ-a, koju je njegov prethodnik Tomislav Karamarko gurnuo prema ekstremnoj desnici.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika