Politika

Lekić: Pravljena atmosfera uvođenja vanrednog stanja u slučaju da DPS izgubi

Lider Velike koalcije "Ključ" Miodrag Lekić, kaže da opozicija sumnja da se tokom izbornog dana - 16.oktobra pravila atmosfera zavođenja vanrednog stanja u slučaju da DPS izgubi izbore.
Lekić: Pravljena atmosfera uvođenja vanrednog stanja u slučaju da DPS izgubi
Portal AnalitikaIzvor

„Suština je u tome da izbori ne mogu biti slobodni u uslovima realizacije državnog udara. To je objavljeno sa zvaničnog nivoa, od šefa Uprave policije, koji je potpuno van civilne kontrole ne informišući ministra, od tužilaštva, pa čak i premijera na neki način. Sve to tokom izborne ćutnje, koliko je građana odustalo da ide na biračka mjesta u uslovima kada se prijavljuje da neka grupa treba da puca, ubija. Prema tome to je čin odgovornosti, ja ne govorim sa pozicije opozicije koja je izgubila izbore. Ne, opozicija je pobijedila na izborima, ona ima 40 poslanika tako je porazila DPS", kazao je Lekić za TV Vijesti, a prenosi Antena M.

Stoga, kako je dodao u ovoj situaciji opozicija ne možemo priznati izbore.

"Potrebno je da sve ove institucije saopšte koja je to grupa, koja je to partija za koju je trebalo da rade. U varijanti da to ne saopšte osnovano sumnjamo da se radi o scenariju da se pravila atmosfera, da se u varijanti gubitka vlasti DPS-a uvede vanredno stanje“, kazao je Lekić odgovarajući na pitanje zašto opozicija odluku da ne prizna izbore nije saopštila nakon objavljivanja prelimininarnih rezultata, već dan nakon toga.

Lekić je za TV Vijesti komentarisao i stav Brisela da su izbori sprovedeni uz poštovanje temeljnih sloboda. To, kako je kazao vidi kao rezultat nepotpunih informacija.

Izvor: TV Vijesti

Portal Analitika