Turizam

Održan prvi sastanak žirija za projekat ,,Sva čuda Crne Gore" 

Prvi sastanak stručnog žirija koji će vrednovati prijave za projekat ,,Sva čuda Crne Gore" održan je danas u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma.  
Održan prvi sastanak žirija za projekat ,,Sva čuda Crne Gore" 
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku je prisustvovao i ministar održivog tazvoja i turizma Branimir Gvozdenović koji je pozdravio prisutne i poželio im srećan rad.

„Predstavlja mi veliko zadovoljstvo što ste prihvatili učešće u ovako nesvakidašnjem projektu od velikog značaja za crnogorski turizam koji je prepoznat kao motor razvoja naše ekonomije. Izuzetno mi je drago što je ovakvim sastavom ostvarena sinergija neprocjenjivog iskustva i inovativnih ideja mladih ljudi. Kao što znate, Vlada Crne Gore u saradnji sa strateškim partnerima ulaže puno u unapređenje vidljivosti Crne Gore kao posebne i drugačije destinacije na Mediteranu, što projekat „Sva čuda Crne Gore’’ i nudi“ , poručio je Gvozdenović članovima žirija.

Predsjednik žirija, istoričar Živko Andrijašević pozdravio je članove žirija i istakao veliko zadovoljstvo jer je dio jednog, kako kaže, zaista stručnog tima, koji će vrednovati ideje koje će doprinijeti valorizaciji i afirmaciji nečega što Crna Gora ima.

„Takođe mi je zadovoljstvo što time uspostavljamo kontinuitet u sistematizaciji traganja za novim idejama i time dajemo podsticaj svim ljudima u Crnoj Gori da promišljaju na ovaj način i da uviđaju i otkrivaju ono što je skriveno. Mi nemamo potrebu za izmišljanjem priča i prošlosti, samo treba da prepoznamo ono što imamo. A zaista imamo mnogo toga ali nemamo sistematsko, kontunirano, posvećeno, i stručno bavljenje onim što je naše nasleđe i tradicija. Ovaj projekat doživljavam upravo kao podsticaj takvom prepoznavanju“, kazao je Andrijašević.

Pored predsjednika žirija Živka Andrijaševića, ostali članovi su Radoje Cerović, Rade Ljumović, Marko Petričević, Jelena Tomašević, Aleksandra Vuković, Nemanja Čavlović, Tanja Vujović, Igor Rakočević, Abaz Dizdarević i  Marko Camaj. 

Portal Analitika