TV / Film

Kids Fest od 27. oktobra u Cineplexx-u

Da li ste spremni da filmujete u ritmu sreće? Zanima vas šta su organizatori spremili za jedini filmski festival posvećen najmlađoj publici? Odgovore na ova i druga pitanja o uzbudljivom dječijem svijetu otkrijte na najpopularnijem festivalu zabave - Dječijem filmskom festivalu, Kids Festu, koji se ove godine održava od 27. oktobra do 2. novembra, pod sloganom “Filmujmo u ritmu sreće” u bioskopu Cineplexx Delta City!
Kids Fest od 27. oktobra u Cineplexx-u
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Najmlađi ljubitelji sedme umjetnosti u Podgorici biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz različitih zemalja svijeta.

Veći dio ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svjetskim festivalima kinematografije za djecu, a na Kids Festu većina njih biće sinhronizovana na naš jezik.

Kids Fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova raspoređenih u 2 programa: Kids i Teen program.

U okviru Kids programa, biće prikazano čak 15 filmova i to iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Češke među kojima su priče o prijateljstvu, odrastanju, porodici. Među filmovima biće prikazani nastavak vrlo uspiješnog filma “Bela i Sebastijan”, priča o nekada najboljim komšijama film “Pat i Mat”, zatim jedan od najgledanijih filmova svih vremena “Ledeno doba: Veliki udar”, kao i najnoviji film studija Dreamworks Animation “Trolovi”.

Ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog TEEN programa, namijenjenog djeci uzrasta od 12 do 18 godina. Među filmovima koji će se naći u Teen selekciji, izdvajamo filmove  “Odiseja”, čuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala, aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona  “Dom gospođice Peregrin za čudnovatu djecu 3D”, kao i francuski film “Avril i nevjerovatni svijet”, koji će biti titlovan, tako da će posjetioci imati priliku da čuju Marion Kotijar koja pozajmljuje glas glavnoj junakinji.

Glumica Anđelka Prpić ambasadorka je ovogodišnjeg Kids Fest-a, i ona je posebno izdvojila dva filma na ovogodišnjem festivalu, a to su švajcarski film “Čudovištance Moli”, kao i dokumentarac čuvenog reditelja Terensa Malika “Plovidba kroz vrijeme: Put života".

Posjetioci Kids festa do svojih ulaznica mogu da dođu na blagajnama bioskopa, a cijena bioskopskih ulaznica će biti niža  od cijene  standardne bioskopske ulaznice.

Više informacija o događaju možete pronaći na sajtu www.cineplexx.me.

Portal Analitika