Ostalo

Evo zašto se Vušurović povukao sa funkcije

Igor Vušurović uputio je zahtjev Vladi Crne Gore za razrješenje sa funkcije v.d. direktora Uprave za mlade i sport, čime je potvrđeno jučerašnje pisanje Arene.
Evo zašto se Vušurović povukao sa funkcije
Portal AnalitikaIzvor

Nekadašnji proslavljeni odbojkaš i osvajač olimpijske zlatne medalje iz Sidneja, iz ličnih i zdravstvenih razloga se povukao sa ove funkcije.

- Nadam se da mi se taj dio dobre namjere, pravednosti i poštenog odnosa ne može osporiti. Bilo je, možda, i nezadovoljnih, ali Bože moj - kazao je Vušurović.

Zdravlje je prioritet.

- Imam aritmiju i visoki puls, vučem ja to odavno. Evo ne radim ništa, rasterećen sam. A i izašao je sada zakon u državnoj upravi, meni  je ugovor na još dva mjeseca, nisam želio da produžim za toliko jer je bolje da povedem računa o zdravlju. Upravo zbog toga sam Vladi kandidovao da se to riješi, bez ljutnje i bez pompeznih stvari – iskreno će Vušurović.

Šta dalje?

- Nisam neko ko je sebe štedio i iz nečega, napravio da sjutra kada završim sa ovim, idem na neko novo ili na bolje radno mjesto. Imao sam privatni biznis koji sam totalno, zbog pozicije, zatvorio, ne želeći da me iko ima za išta. Vidjeću šta će vrijeme donijeti, prvo zdravlje da saniram, posvetiću se familiji, pa ću onda razmišljati o poslu. Iskreno, da mi neko kaže da vodim banku, zahvalio bih se, jer moj način života je sport. Želim da ostanem u sportu.

Vušurović kaže, da je od maja 2013. godine dobio na velikom iskustvu.

- Lijepo iskustvo, možda sa nezgodnim suvenirom, ali Bože moj.  Znam da je sve teško kada hoćeš posao da radiš. Trudio sam se, u domenu znanja i moći da radim najbolje. Takođe, mislim da je najbolja varijanta i najlakša za nekoga ko će doći tu, da se napravi Ministarstvo za sport i novi zakon, kojim će se jasno sve regulisati – zaključio je u razgovoru za Arenu Igor Vušurović.                                 

Portal Analitika