Fudbal

Viljaš Boaš stiže u Bundesligu

Volfzburg je razriješio dužnosti trenera Ditera Hekinga poslije još jednog poraza, a potraga za njegovim nasljednikom neće dugo trajati. Prva meta Vukova je portugalski stručnjak Andre Viljaš-Boaš.
Viljaš Boaš stiže u Bundesligu
Portal AnalitikaIzvor

Poslije otkaza Hekingu, ekipu je privremeno preuzeo dosadašnji trener mladog tima Valerijan Ismael, ali on nije dugoročno rješenje. Direktor Kalus Alofs već neko vrijeme na dovođenju novog trenera, a Andre Viljaš-Boaš je prva meta.

Portugalac je slobodan otkako mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Zenitom. Rusi su mu tada nudili nastavak saradnje, ali njemu se nije ostajalo u Sankt Peterburgu. Poslije nekoliko mjeseci odmaranja, spreman je za novi izazov. Bild tvrdi da je nekadašnji Čelsijev i Totenhemov strateg zagrijan za Bundesligu i tu tvrdnju potkrpeljuje infomacijom da Vilas-Boas već tri neđelje uzima lekcije njemačkog jezika.

Čak se pohvalio i na Instagramu kako uči njemački jezik. On je prethodnih godina imao ponude Verdera i Hamburgera ali nije bio zadovoljan projektima ovih klubova koji se sve češće bore za opstanak.

Sa Volfzburgom je drugačija priča. Iako su trenutno 14. na tabeli i imaju samo jednu pobjedu, Vukovi imaju velike ambicije. U posljednje dvije godine su klub koji je poslije Bajerna i Borusije Dortmund uložio najviše novca u pojačanja, igrali su u Ligi šampiona i neće žaliti novca da se vrate u sam vrh njemačkog fudbala i da opet igraju ulogu u Ligi šampiona.

Viljaš-Boaš je prvi kandidat da naslijedi Hekinga kojem je na ime otkaza pripalo 2.500.000 eura otpremnine. Ako Portugalac ne pristane na Alofsovu ponudu, rezervna opcija je Andre Brajtenrajter koji je prošle sezone predvodio Šalke.

Portal Analitika