Politika

Traže formiranje komisije: DF će naredne poteze dogovarati sa ostatkom opozicije

Predstavnici Demokratskog fronta, “Ključa”, Demokrata i SDP-a insistiraće na formiranju nezavisne komisije u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice, a koja bi ispitala sve činjenice u vezi sa hapšenjem Dikićeve grupe.
Traže formiranje komisije: DF će naredne poteze dogovarati  sa ostatkom opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Zadatak komisije biće da javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog djela, potvrđeno je Portalu Analitika iz opozicije.

Dikićeva grupa, je prema sumnjama Specijalnog tužilaštva i poliicije, imala namjeru da u izbornoj noći izazove oružane sukobe i uhapsi premijera.

Strategija: Za razliku od prošlog oktobra kada su samostalno organizovali proteste, Demokratski front će sada sljedeće poteze dogovarati sa “Ključem, Demokratama i Krivokapićevim SDP-om. Prvi potez su već najavili, a to je da neće priznati rezultate izbora.

“Slijede pregovori o sledećim koracima sa ostatkom ujedinjene opozicije”, napisano je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Predstavnici tih opozicionih partija su, na sjednici Državne izborne komisije, glasali protiv preliminarnog izvještaja o nedjeljnim izborima.

Ono što je sigurno je da za nepriznavanje rezultata izbora, apsolutno, nemaju podršku međunarodne zajednice.

Naime, visoki zvaničnici EU Federika Mogerini i Johanes Han su istakli u zajedničkoj izjavi da su izbori u Crnoj Gori protekli u miru i redu, i da se “raduju brzom formiranju nove vlade”.

Što se tiče nekih  nepravilnosti na izborima, visoki zvaničnici EU predlažu da  “nadležni organi treba da, u skladu sa propisima, isprate sve slučajeve proceduralnih nepravilnosti i pozabave se svim nedostacima o kojima su posmatrači izvijestili”.

P.Z.

Portal Analitika