Crna hronika

Zašto ćuti Ivica Stanković?

Iako je proteklo 48 sati od hapšenja grupe osumnjičene da su namjeravali izvesti terorističke napade u izbornoj noći, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković se još nije oglasio, niti iz njegovog kabineta uopšte ima najava javnog nastupa.
Zašto ćuti Ivica Stanković?
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva juče nijesu odgovorili na pitanja Pobjede zašto nema zvaničnog obraćanja, pa je javnost ostala uskraćena za ocjenu situacije nakon hapšenja Dikića i njegove ekipe. Prema informacijama Pobjede, u nedjelju poslije podneva, nekoliko sati nakon što su mediji objavili vijest o hapšenju srpskih državljana, bila je planirana vanredna konferencija za novinare. Takva praksa je uobičajena u takozvanim kriznim situacijama, nakon većih akcija policije ili tužilaštva, da bi se javnost blagovremeno upoznala i na taj način spriječila  razna medijska ili politička spinovanja ili spekulacije.

Međutim, organizacija presa je, kako saznaje naš list, otkazana nakon lične intervencije Stankovića, pod nezvaničnim obrazloženjem da se ne bi uticalo na izborni proces?! Da li je, i od koga, bilo pritisaka na Stankovića za takvu odluku - ostala je nepoznanica.

Umjesto vanrednog presa uslijedilo je saopštenje Specijalnog tužilaštva koje je, za elektronske medije, pročitala portparolka Tužilaštva Dragana Unković. (Pobjeda)

Portal Analitika