Kultura

DANI AUSTRIJE: Predavanje ambasadora i izložba o Frojdu u Nikšiću

Dani Austrije u Crnoj Gori danas se nastavljaju uvodnim predavanjem koje će austrijski ambasador Johan Frelih održati na Filološkom fakultetu u Nikšiću od 14 časova.
DANI AUSTRIJE: Predavanje ambasadora i izložba o Frojdu u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Uslijediće predstavljanje austrijskih programa stipendiranja i modeli studiranja u toj evropskoj zemlji.

Izložba karikatura „Na kauču“ posvećena Frojdu i psihoanalizi biće predstavljena u Galeriji „Ilija Šobajić“ u Dvorcu kralja Nikole u 16 časova, a otvoriće je dr Jelena Mašnić sa Studijskog programa za psihologiju Filozofskog fakulteta UCG. Kako se navodi u najavi, riječ je o karikaturama iz časopisa Njujorker (The New Yorker) koje na duhovit način predsatvljaju neugodne aspekte savremenog života i omogućavaju publici urbanog ambijenta kompično sagledavanje odnosa pacijenta i terapeuta.

Renate Fajstauer sa Univerziteta u Beču danas i sjutra drži radionicu studentima germanistike u oblasti metodike njemačkog jezika.

Filološki fakultet biće domaćin još jednog događaja u okviru Dana Austrije – sjutra i prekosjutra će u amfiteatru ovog fakulteta biti prikazani austrijski filmovi „Dolina tame“ (utorak od 14 časova) i „Super-ego i ti“ (srijeda od 14 i 30 časova).

K.J.

Portal Analitika