Društvo

Preko Vibera i WhatsAppa stizale političke poruke

Po nalogu Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost u Crnoj Gori juče nekoliko sati nije bilo moguće koristiti aplikacije Viber i WhatsApp. Agencija je mobilnim operatorima, Crnogorski Telekom, Telenor i M-tel, naložila da privremeno obustave kori šćenje tih aplikacija zbog toga što su upotrijebljene za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.
Preko Vibera i WhatsAppa stizale političke poruke
Portal AnalitikaIzvor

Prezicnije, građani su dobijali propagandne poruke iz Velike Britanije i Kine. Jedna od poruka stigla je sa broja +447010050642 i glasila je: ,,DPS organizuje Bošnjake i Albance i cijelu dijasporu i plaća 250 eura glas. Zijad Škrijelj nastanjen u Francuskoj kazao je Vijestima da ga je zvao Izet Škrijelj koji je član mjesnog odbora DPS-a u Petnjici, i obećao mu 250 eura za putne troškove. Ovo se dešava širom Crne Gore među Bošnjacima i Albancima. Ne dozvolite DPS-u da ukrade još jedne izbore - izađite i glasajte!!!“

Agencija je odluku o privremenoj zabrani aplikacija suspendovala u 19:30 sati. U saopštenju navela je da kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M-tel nijesu ustupale podatke o svojim korisnicima te da poštuju najstrože bezbjednosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je regulatorno tijelo za oblast elektronskih komunikacija i poštanske djelatnosti.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika