Fudbal

Večeras najveći engleski derbi - Klop čeka Murinja!

Najveći engleski derbi večeras će dobiti novo poglavlje u kojem će svoje role imati Jirgen Klop i Žoze Murinjo. Portugalac je, na deset utakmica, samo tri puta izgubio na ,,Enfildu”, posljednji put 2007. godine u polufinalu Lige šampiona.
Večeras najveći engleski derbi - Klop čeka Murinja!
Portal AnalitikaIzvor

Ali, večerašnji poraz od Liverpula imao bi nezgodne posljedice po Mančester junajted. Ostavio bi ,,đavole” na šest bodova iz najvećeg rivala i samo pojačao Klopov imidž kao čovjeka koji može vratiti ,,redse” na staze slave.

Liverpul se večeras može izjednačiti na prvom mjestu sa Sitijem i Arsenalom, što bi bila još jedna potvrda dobro forme Klopove ekipe. U dosadašnjih sedam kola ,,redsi” su upisali pet pobjeda, ali Klop upozorava da je pred njima još dosta posla.

- Kao i svako ljudsko biće, mi imamo određena očekivanja, pogotovo što je atmosfera u Liverpulu sada veoma pozitivna. I to je dobro, ali to ne znači da je pred nama lak posao ili da će se sezona završiti nakon utakmice sa Junajtedom. Da bismo ostali u ovako lijepom položaju, moramo da nastavimo vrijedno da radimo - kazao je Klop.

Za razliku od Liverpula, Junajted je ovog ljeta potrošio skoro 200 miliona eura na dovođenje Pola Pogbe, Henrika Mhitarijana i Erika Bejia.

- Ne zanima me koliko je ko potrošio. Imati sve pare svijeta nije nešto čemu težim, ni kao trener, ni kao čovjek - poručio je menadžer Liverpula, čija ekipa je povezala četiri pobjede.

Za to vrijeme, ,,đavoli“ su samo dva puta slavili. - Neko će reći da smo u mnogo boljoj formi i da igramo mnogo bolje, ali stanje na tabeli govori da imamo samo tri boda viška. To je skoro pa ništa, zato i ne razmišljamo na taj način. Spremamo se za meč znajući koliko jak je Junajted i to je jedini pravi pristup - objasnio je Njemac.

Žoze Murinjo u dosadašnjoj karijeri osjetio je čari najve- ćih derbija Portugala, Španije i Italije, večeras će prvi put biti dio engleskog spektakla.

- Radujem se ovom derbiju, uvijek sam volio da gostujem na ,,Enfildu”. Pobjeđivao sam i gubio, tako da ne mogu reći da sam pretjerano uspješan. Na tom stadionu sam uvijek volio atmosferu, koja utiče na karakter utakmice - kazao je Murinjo.

Portugalac se osvrnuo i na imenovanje Entonija Tejlora za arbitra. Ta odluka podigla je dosta prašine u Premijer ligi jer je Tejlor iz Mančestera, što je „sukob interesa“, a živi samo desetak kilometara od ,,Old Traforda”.

- On je veoma dobar sudija, ali osjećam da će mu biti teš- ko da odradi dobar posao jer je pod ogromnim pritiskom. Naš disciplinski rekord je veoma, veoma dobar, uopšte nemamo tih problema na ovom nivou. Mi smo tim koji igra sa mnogo discipline, to je ono što nam je rečeno na sastancima koje smo imali sa predstavnicima Premijer lige i sudijske organizacije. Mi ne pritiskamo sudije, ponašamo tako da se trenutno osjećamo veoma dobro - rekao je Murinjo. 

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika