Politika

Krivokapić: Izbori puni neregularnosti, DPS nema većinu

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, kazao je da je zadovoljan rezultatima njegove partije na parlamentarnim izborima. On je rekao da su ovi izbori dokaz da pored svih neregularnosti DPS ima granice svoje snage.
Krivokapić: Izbori puni neregularnosti, DPS nema većinu
Portal AnalitikaIzvor

''Zadovoljavajući rezultat - za mnoge ne, ali za nas sigurno jeste. To potvrđuju mnogi eminentni politički kritičari. Ne treba reći da je SDP najnapadanija partija u posljednje tri godine, u koje je DPS uložio svu svoju mašineriju. Obećanje da nećemo ući u parlament DPS je karakterisao kao vitalno, i čast mi je što smo ga demantovali. Porušili smo mnoge političke dogme i pokazali da kada imate pravu ideju i prave ljude rezultati budu evidentni'', kazao je Krivokapić.

On je naglasio da izbori nijesu bili slobodni, ali da su se pored sve korupcije DPS-a građani izjasnili i pokazali da ne žele ovakav vid vladavine.

''Izbori su puni neregularnosti. Nastavlja se pritisak na birače. Dobili smo presedan u Evropi, situaciju koja nigdje nije zabilježena: gašenje Viber-a i ostale malverzacije. Uradili smo ono što smo obećali: aktivirali mreže i pokazali da DPS ima limite i zajedno sa ostalima uvodićemo demokratiju korak po korak u Crnu Goru. DPS sa ovakvim rezultatima nema podršku većine građana u Crnoj Gori. Poziv ostaje isti: okupiti građanske partije, manjinske partije i SDP i tražiti nove modalitete vladavine u Crnoj Gori", poručio je Krivokapić.

On je rekao da je pitanje da li će DPS sada "pasti" zdravošću građanske opozicije ili će DPS opstati na vlasti još neko vrijeme.

"Gašenje Viber-a je jasna poruka. DPS je partija bez perspektive u evroatlantskim integracijama. Potrebno je kreirati novu perspektivu, a ona već sada može da se kreira bez DPS-a", zaključio je lider SDP-a.

Portal Analitika