Politika

Bečić: Izuzetnim uspjehom doprinijeli smo velikoj pobjedi opozicije

Lider Demokrata Aleksa Bečić rekao je da je opozicija ostvarila pobjedu na parlamentarnim izborima sa pet mandata prednosti u odnosu na Demokratsku partiju socijalista (DPS), ali da još ništa nije gotovo, te da će manjiske partije odlučivati o formiranju Vlade.
Bečić: Izuzetnim uspjehom doprinijeli smo velikoj pobjedi opozicije
Portal AnalitikaIzvor

''Na osnovu 99 odsto obrađenog materijala i inputa sa biračkih mjesta Demokratske Crne Gore presjek mandata je sljedeći: DPS ima 35 mandata, DF 18 mandata, Demokrate devet mandata, "Ključ" devet i SDP četiri mandata. To znači da opozicione partije imaju 40 mandata'', kazao je Bečić.

On je dodao da je jasno da niko nema apsolutnu većinu i da će naredni dani potvrditi ko će formirati vlast. On je istakao da su Demokrate kao samostalna partija druga najjača partija u Crnoj Gori.

''Jasno je da nijedna strana nema apsolutnu većinu i da će dani i nedjelje pred nama dati odgovor o formiranju vlasti. Potvrdili smo ono što sam i obećao: da smo najprijatnije iznenađenje uz 10 odsto podrške građana Crne Gore. Ostvarili smo mnogo više od onog što su nam predviđali i možemo biti zadovoljni na vatrenom krštenju i prvim parlamentarnim izborima. Prva smo politička partija koja je samostalno nastupila, većina drugih su bili u vidu koalicije tako da matematika jasno govori da smo nakon samo godinu i mjeseci po jačini druga samostalna partija u Crnoj Gori'', zaključio je Bečić.

Portal Analitika