Politika

"Ključ" poziva manjinske partije da sa opozicijom formiraju Vladu

Jedan od lidera koalicije "Ključ" Miodrag Lekić, kazao je da su četiri opozicione partije na parlamentarnim izborima osvojile ukupno 39 mandata i porazile Demokratsku partiju socijalista (DPS) koja je osvojila 35 ili 36 mandata. On je rekao da će manjinske stranke odlučiti ko će formirati novu Vladu. On nije zadovoljan rezultetima koalcije, ali poručuje da je "Ključ" dokazao da je reformska snaga. Lider URA-e Žarko Rakčević izjavio je da četiri opozicione stranke treba da pokušaju da sa manjnama formiraju Vladu koja bi, kako je rekao, izvela Crnu Goru iz agonije i koja će predstavljati diskontinuitet sa jednom neodgovornom politikom.
"Ključ" poziva manjinske partije da sa opozicijom formiraju Vladu
Portal AnalitikaIzvor

Rakčević je rekao da izbori nijesu bili fer i slobodni, jer je bilo previše nepravilnosti tokom izbornog dana. Dodao je da je siguran da su međunacionalni sklad i promjene potrebne Crnoj Gori.

Predjsednik Socijalističke narodne partije (SNPSrđan Milić je kazao da je opozicija osvojila značajno više glasova nego DPS.

„Pokušali smo da pokažemo da pokažemo našu iskrenu namjeru ka pomirenju Crne Gore, ali ta priča nije zaživjela u mjeri u kojoj smo se nadali. Međutim, ona nema alternativu“, poručio je Milić

Lekić je dodao da će tražiti da državne institucije objasne da li je današnje hapšenje 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam državni udar ili nije.

"Tražićemo odgovor od institucija da li je ovo ozbiljna država ili je ovo skandal na nivou afričkih država", istakao je on.

Portal Analitika