Abiznis

STANIĆ: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Sekulića

Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Zorana Sekulića i članova Savjeta Agencije zbog ukidanja prava građanima na komunikaciju u toku izbornog dana, i u vezi sa tim uskraćivanja prava građana da slobodno biraju vlast na izborima, kazao je na današnjem presu kandidat za poslanika SDP-a, Mirko Stanić.
STANIĆ: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Sekulića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Ukidanje Vibera i WhatsApp-a predstavlja direktan udar na Ustavom zagarantovanu slobodu komunikacije građana. Ova sredstva komunikacije su upravo ona koja su korišćena za distribuciju dokaza o izbornim zloupotrebama koje su zabilježenje danas tokom dana.

Ovo se radi samo u zemljama bez demokratije, tipa Egipat i Sjeverna Koreja.

Izađite na birališta, glasajte koga želite, pobjednik se već zna, i nemojte da vas zaplaše oni kojima je želja da se unosi nemir među građane i spriječi vaša legitimna odluka na izborima. 

Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Zorana Sekulića i članova Savjeta Agencije zbog ukidanja prava građanima na komunikaciju u toku izbornog dana, i u vezi sa tim uskraćivanja prava građana da slobodno biraju vlast na izborima. Tražimo od Sekulića da hitno da ukine zabranu korišćenja Vibera i WhatsApp-a.

DPS je ušao u podrivanje ustavnog sistema, ukidajući mogućnost komunikacije preko pomenutih servisa za komunikaciju.

Protiv eventualnih zloupotreba se ne bori tako što će se ukidati sistemi komunikacije. Zamislite kad bi se desilo da zbog neke neželjene poruke ukinu mobilne operatere?

Bivši predsjednik parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić je u komunikaciji sa   Romanom Jakičem, predsjednikom stalne posmatračke misije OEBS-a, a mi iz SDP-a smo u komunikacijia sa našim međunarodnim prijateljima - kazao je Stanić.

Portal Analitika