Svijet

Tramp: Izbori su namješteni, Klinton tokom debate bila pod uticajem narkotika

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp, u pokušaju da prevlada udarce na svoju kampanju i ankete koje mu ne idu u korist, ponovio je svoju tvrdnju da su američki izbori namješteni protiv njega i izjavio da je Hilari Klinton na prošloj debati bila pod uticajem droga.
Tramp: Izbori su namješteni, Klinton tokom debate bila pod uticajem narkotika
Portal AnalitikaIzvor

Tramp osporava optužbe nekoliko žena da ih je seksualno napastovao i smatra da mediji podržavaju Klinton i sabotiraju njegovu kampanju.

Za tu tvrdnju, koju ponavlja već nekoliko mjeseci, ne daje nikakve dokaze, a političari s obju strana strahuju da njegova retorika šteti samom demokratskom procesu.

"Čini mi se da su izbori namješteni", rekao je Tramp publici na skupu u Nju Hempširu.

"Namještaju ih korumpirani mediji koji nameću potpuno netačne optužbe i laži kako bi njihova predsjednica bila izabrana", dodao je Tramp.

Posljednja anketa Rojtersa i Ipsosa pokazuje da Klinton vodi ispred Trampa za 7 postotnih bodova.

Trampov govor trebao je biti fokusiran na plan kojim se želi stati na kraj velikom broju predoziranja opijatima u Sjedinjenim Državama, što je česta tema u njegovoj kampanji, no ubrzo je skrenuo s tih svojih prijedloga zakona i počeo iznositi optužbe o namještanju izbora koji će se održati za 24 dana.

Sebe i svoju protivkandidatkinju uporedio je s vrhunskim sportistima koji se pripremaju za posljednju debatu iduće srijede u Las Vegasu, implicirajući da je Klinton možda bila pod uticajem droga tokom njihovog drugog TV dvoboja.

"Mislim da bismo se prije iduće debate trebali testirati na droge", istakao je Tramp.

Rekao je da je Klinton na početku prošle debate bila 'napaljena', da bi na kraju djelovala iscrpljeno, te da je jedva stigla do svog automobila, prenosi dpa.

Tramp je više puta govorio o zdravlju Hilari Klinton dovodeći u pitanje njenu izdržljivost zbog nedavne upale pluća i potresa mozga koji je zadobila dok je bila državna sekretarka.

Portal Analitika