Fudbal

Murinjo: Sudiji namjerno nametnut ogroman pritisak

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da će sudija Entoni Tejlor biti pod velikim pritiskom u duelu sa Liverpulom.
Murinjo: Sudiji namjerno nametnut ogroman pritisak
Portal AnalitikaIzvor

Imenovanje Tejlora za arbitra najvećeg engleskog derbija između Liverpula i Mančester junajteda podiglo je dosta prašine u Premijer ligi – problem je što je Tejlor iz Mančestera, što je „sukob interesa“, a živi samo desetak kilometara od ’Old Traforda’.

Portugalac je istakao da je neko sa namjerom nametnuo veliki pritisak na Tejlora, koji je navijač niželigaša Altrinčema, ali na društvenim mrežama su se pojavili komentari da mu je supruga veliki fan Junajteda. 

„On je veoma dobar sudija, ali osjećam da će mu biti teško da odradi dobar posao jer je pod ogromnim pritiskom“, rekao je Murinjo. 

On je dodao da njegova ekipa nema problema sa sudijama ove sezone. 

„Naš disciplinski rekord je veoma, veoma dobar, uopšte nemamo tih problema na ovom nivou. Mi smo tim koji igra sa mnogo discipline, to je ono što nam je rečeno na sastancima koje smo imali sa predstavnicima Premijer lige i sudijske organizacije. Mi ne pritiskamo sudije, ponašamo tako da se trenutno osjećamo eoma dobro“, dodao je Murinjo. 

Unija profesionalnih sudija (PGMOL) ističe da mjesto prebivališta arbitra nije bitan faktor prilikom imenovanja za utakmice. Tejlor je bio delegiran u svakom od prethodnih sedam kola Premijer lige, a pokazao je 23 žuta kartona. 

Uoči velikog derbija na ’Enfildu’ (poneđeljak, 21.00), Liverpul je na deobi četvrtog mjesta na tabeli sa Čelsijem, obje ekipe imaju po 16 bodova, dok je Junajted sedmi sa tri manje.

Portal Analitika