Crna hronika

Priveden saradnik Dake Davidovića

Zdravko Kosanović, koji važi za bliskog saradnika kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića, priveden je na informativni razgovor sinoć, dok je bio na podgoričkom aerodromu.
Priveden saradnik Dake Davidovića
Portal AnalitikaIzvor

Kosanovića je zaustavila granična policija prilikom pasoške kontrole i izdvojila ga iz reda, nakon čega je sproveden u posebne prostorije policije u zgradi aerodroma.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Kosanović je u evidencijama bezbjednosnih službi regiona, tretiran za bezbjednosno-interesantnu osobu sa aspekta trgovine oružjem, iako zvanično nije odgovarao za to krivično djelo.

On je, takođe, pod pojačanim nadzorom crnogorske policije, a spekulacije vode i do sumnji da su sumnjive poslove sa otpadnim željezom iz Nikšića izmjestili u Beograd, gdje posluju preko luke Pančevo, piše taj list.

Kosanović i Davidović su bili pod posebnom obradom policije i Specijalnog tužilaštva u vrijeme kada je Davidović upravljao nikšićkom Željezarom. Sumnjalo se da kroz sekundarni otpad željeza, Kosanović i njegov partner D.K. umjesto otpadnog željeza, u fabriku unosio šut, granje, iskidane gume i drugi otpad, kako bi dobili na tonaži i tako izvlačili novac iz Željezare.

Portal Analitika