Crna hronika

Begović za Pobjedu: Maroviću poziv za Spuž do kraja godine

Bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović će, prema procjenama odbrane, do kraja godine dobiti poziv za izdržavanje zatvorske kazne, kazao je za Pobjedu advokat Zdravko Begović.
Begović za Pobjedu: Maroviću poziv za Spuž do kraja godine
Portal AnalitikaIzvor

- Uzimajući u obzir proceduru i moje ranije iskustvo poziv za izdržavanje zatvorske kazne na adresu Marovića trebalo bi da stigne do kraja godine – kazao je advokat Begović. Pojašnjava i da Osnovni sud u Kotoru, kao sud na čijem području Marović kao osuđeno lice ima prebivalište, upućuje poziv za izdržavanje zatvorske kazne.

- Sada sve zavisi od tehničkih mogućnosti i ekspeditivnosti Višeg suda u Podgorici gdje je Maroviću 1. septembra donešena jedna, a osam dana kasnije i druga presuda po sporazumima koje je potpisao sa Tužilaštvom. Skoro mjesec dana je prošlo od izricanja tih presuda i to je relativno kratak rok da bi se ispoštovala procedura za slanje poziva – pojasnio je Begović. On je naveo da Viši sud u Podgorici treba da dostavi spise predmeta Osnovnom sudu u Kotoru koji će nakon određene procedure zavođenja predmeta uputiti Maroviću poziv za izdržavanje zatvorske kazne. - U principu sudovi obrađuju predmete ovog tipa u roku od jednog i po do dva mjeseca od dana kada dobiju spise predmeta – naveo je Begović.

(Opširnije čitajte u današnjem broju Pobjede)

Portal Analitika