Društvo

Britanski eksperti održali u Budvi prvu Međunarodnu akademiju za komunikacije

Menadžeri Službe za komunikacije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva održali su, 13. i 14. oktobra u Budvi, Međunarodnu akademiju za komunikacije, na kojoj su učestvovali državni službenici za odnose s javnošću iz devet zemalja Jugoistočne Evrope.
Britanski eksperti održali u Budvi prvu Međunarodnu akademiju za komunikacije
Portal AnalitikaIzvor

Međunarodnu akademiju, koja je po prvi put održana u Jugoistočnoj Evropi, organizovalo je regionalno udruženje državnih službenika za komunikacije SEECOM, čije je sjedište u Budvi, uz podršku Britanske ambasade u Podgorici.   Tokom intenzivnog dvodnevnog programa stručnog usavršavanja, tim top menadžera Službe za komunikacije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva prenio je kolegama iz regiona Jugoistočne Evrope napredna znanja i iskustva britanske vlade iz oblasti planiranja i vođenja javnih kampanja i komuniciranja sa građanima i medijima.

 Zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori Gevin Vesi izrazio je zadovoljstvo nastavnkom saradnje Britanske ambasade i udruženja SEECOM na afirmaciji najviših standarda komuniciranja i dobrog upravljanja u javnom sektoru širom regiona. “U Ujedinjenom Kraljevstvu smo uvjereni da uspješno komuniciranje treba da bude u samom središtu kreiranja javnih politika i da jedino uz pomoć uspješne komunikacije javne politike mogu da odgovore na potrebe građana“, naveo je Vesi.

 Direktor za kampanje u Kabinetu predsjednice britanske vlade Konrad Brd izrazio je spremnost britanskih eksperata da nastave da dijele znanja, iskustva i primjere dobre prakse sa kolegama iz Jugoistočne Evrope. Govoreći o presudnom značaju komunikacije sa građanima za uspjeh, razumijevanje i prihvatanje javnih politika, Brd je naglasio: „Mi se zapravo bavimo spašavanjem ljudskih života, otvaranjem radnih mjesta, unapređenjem kvaliteta života naših građana. Zbog toga smo u ovom poslu.“

 Šef Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Srđan Kusovac poželio je dobrodošlicu kolegama iz Ujedinjenog Kraljevstva i regiona i izrazio uvjerenje da će primjenom naprednih znanja stečenih na Akademiji u Budvi državni službenici za komunikacije iz Jugoistočne Evrope dati značajan doprinos javnim politikama i pružiti vrijednu uslugu svojim građanima.

 Zahvalivši se Britanskoj ambasadi u Podgorici na podršci u organizaciji Akademije, generalni sekretar SEECOM-a Vuk Vujnović je naglasio da je Akademija naročito značajan događaj za SEECOM, budući da menadžerima za komunikacije iz devet zemalja regiona pruža priliku da uče od najboljih svjetskih praktičara ove struke.

 SEECOM je međunarodno strukovno udruženje, osnovano 2013. godine u Budvi, čiji je cilj afirmacija etičkih i profesionalnih standarda komuniciranja u javnom sektoru, kroz profesionalnu razmjenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi.

Portal Analitika